Marussia vormel, juhib Max Chilton.Foto: ALEXANDER NEMENOV
Vormel 1
20. november 2014, 17:50

Milline kaotus! Marussia vormelitiim ei saa hooaja viimasel võistlusel osaleda (2)

F-1 vormelisari õmbleb viimased lahtised niidiotsad kokku juba sel nädalavahetusel toimuval Abu Dhabi GP-etapil. Vene ärimeeste rahale tuginev Marussia vormelimeeskond laguneb juba praegu koost.

Kaks nädalat tagasi teatasid Marussia meeskonna esindajad, et Banburys paiknev meeskond on koondanud üle kahesaja inimese ja vaevleb suurtes finantsraskustes. Tol ajal teatas Marussia, et püüab läbi häda kraapida viimased miljonid eurod kokku, et F1-sarja finaaletapil Abu Dhabis masinad siiski üles rivistada.

Marussia eesmärgiks oli leida investoreid välismaalt, iseäranis Aasiast. Tiim teatas täna, et läbirääkimised potentsiaalsete sponsoritega luhtusid ja nüüd on juba liiga hilja, et Abu Dhabis võistelda.

Vaevalt, et vormelisarja austajad jäävad taga igatsema Max Chiltoni ja Alexander Rossi piruette ja töntsimist ringrajal. Marussia hoiab praegu F1-sarjas konstruktorite edetabelis 9. kohta kahe punktiga ja needki punktid võitis prantslane Jules Bianchi, kes viibib pärast Suzuka GP-etapi rasket õnnetust haigla intensiivravis.

Marussia osavõtuta läheb viimasele GP-le starti praeguse seisuga 20 vormelit. Sõitjate edetabelis noolivad üldvõitu Mercedese piloodid Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, konstruktorite edetabelis on Mercedesel kindel võit juba olemas.