Jeffery Taylor valvamas Kobe BryantitFoto: Sam Sharpe
Korvpall
20. november 2014, 18:35

NBA mängija jäi vahele tüdruksõbra peksmisega, karistused olid karmid (1)

Ookeanitagune NBA liiga on õppinud teistelt Ameerika suurematelt profiliigadelt, et peksuskandaalidega tuleb olla kindlameelne ja karm. Vastasel juhul jääb liigale külge plekiline ja vähesest enesekindlusest pakatav maine.

Kui Charlotte Hornetsi ääremängija Jeffery Taylor jäi vahele enda kaaslase löömisega, reageeris liiga juht Adam Silver otsemaid kiire lahendusega: Taylor peab jätma järgmised 24 liigamängu vahele, mis vähendab rollimängija kukrut ligi veerand miljoni dollari võrra. Lisaks määras kohus talle 18 kuud katseaega. Kui Taylor peaks selle aja sees saama hakkama veel ühe kallaletungiga, läheb ta kolmeks kuuks vangi.

Michigani politsei arreteeris Taylori 25. septembril, korvpallurit süüdistati kallaletungis, vara lõhkumises ja koduvägivallas, mille Taylor tunnistas üles kuu aega hiljem, 29. oktoobril.

Taylor lausus politseile, et tõukas enda tüdruku koridori ja lõhkus seina ära ühe vihahoos antud rusikahoobiga.

NBA liiga juht Adam Silver toonitas, et Taylori käitumisel pole korvpalliliigas kohta ja ta kavatseb ka edaspidi olla selliste juhtumite käsitlemisel olla kiire, et säilitada liiga aina tugevamat kuvandit. Kuna NFL ja selle liiga juht Roger Goodell jäid hätta ameerika jalgpalluri Ray Rice'i koduvägivalla juhtumiga, ei soovi Adam Silver - Priit Pulleritsu sõnavara kasutades - „pehmo" muljet endast jätta.

Rootsi korvpallikoondise liider jättis vahele juba hooaja esimesed 11 mängu (Hornets eemaldas ta meeskonnast koheselt, kui kuulsid intsidendist), seega kestab ta karistus veel 13 mängu võrra. Oma hooaja debüüdi võib Taylor seega teha alles 17. detsembril, kui Hornets kohtub Phoenix Sunsiga.

Taylor on kuulunud Charlotte Hornetsi ridadesse alates 2012. aastast, mil ta liitus klubiga drafti kaudu. Kahe hooaja jooksul on ta keskmiseks punktisaagiks jäänud 6.6 punkti mängu kohta.