Tõstab Andres Toobal, lööma valmistub Martti Rosenblatt.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Võrkpall
20. november 2014, 22:01

Täiendatud, mäng on lõppenud

Selver langes madalamasse eurosarja

Tallinna Selveri võrkpallimeeskond kaotas CEVi karikasarja avaringi kordusmängus Vammala Lentopallole 1:3 ja langes sellest sarjast välja.

Soomlased olid võitnud kodus peetud esimese mängu 3:0. Selver saab jätkata aste madalamal Challenge Cupil ja teada on ka järgmine vastane - Kreeka klubi Alexandroupolise Ethnikos.

Mängu käik.

Esimeses geimis saab Selver kiire 3:1 algedu, seejärel jätkatakse tasavägiselt seisuni 11:11. Eesti klubi sidemängija Ergo Sartakov tõstab palju ja edukalt palle temporündajatele Meelis Kivisillale ja Martti Rosenblattile. Teise tehnilise vaheaja eelne periood kuulub siiski soomlastele ja nad pääsevad oma Tallinna tulnud fännide rõõmuks ette 16:13. Ent Selver võtab vastase mitme eksimuse abil – alumine kohtunik fikseerib neile päris palju võrguvigu – kohe järele 17:17. Selver pääseb ka ette 21:19 ja soomlaste teine aeg. Selver hoiab vastase mitme auti löödud pallingu toel edu – 25:23!

Teises geimis tabab Selverit kaotus, kui seisul 5:3 väänab blokki hüpates hüppeliigest itaallasest leegionär Federico Marretta. Väikeseks vahejaks säilitatakse ometi edu (8:6) ja püüdliku platsimängu toel hoitakse kerget initsiatiivi. Soomlased jõuavad siiski kohe viigini ja jätkub absoluutselt võrdne mäng, kus kogu aeg vahelduvad viigiseisud. Ent teise pausi ajaks on Selver ikkagi taga 15:16. Seejärel suruvad soomlased serviga Selveri vastuvõtu võrgust kaugemale ja panevad ründelöökidele täpse bloki ette (16:21). Kuid Eesti klubi ei alistu, võitleb edasi ja austraallase Lincoln Williamsi pommlöök toob tabloole numbrid 24:24! Pikk viimane punkt kuulub siiski Vammalale – 25:27 ja geimid 1:1.

Kui mängu alustas sidemängija kohal Sartakov, siis teise ringi mõõna ajal vahetas treener Rainer Vassiljev sisse Andres Toobali, kes alustab ka kolmandat geimi. Nüüd pole eestlastel enam kuhugi taganeda – kui tahta edasi pääseda, ei tohi rohkem geime kaotada. Siiski haarab Vammala koheselt kerge initsiatiivi. Tükk aega püsib vahe punkti-paari piires ning kui vastased saavad lõpuks ka oma servil punkti juurde (11:14), võtab Vassiljev kohe aja. Paaril korral saadakse vahe veel ühele punktile, aga see on ka kõik - 23:25 ja 1:2.

Neljas geim lõpeb 22:25.