Žalgiris pidi tunnistama Reali nappi paremustFoto: PETRAS MALUKAS
Korvpall
21. november 2014, 23:31

EUROLIIGA: Žalgiris väristas Reali vastu võidu käest (2)

Korvpalli Euroliigas peetakse täna neli kohtumist. Neist esimeses võõrustas Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris Madridi Reali. Tasavägiselt kulgenud mängu võitis lõpuks Real 68:66.

Veel kolm ja pool minutit enne kohtumise lõppu juhtis Žalgiris üheksa punktiga 65:56, kuid Real ei jätnud jonni ja võitles end mängu tagasi. 9 sekundit enne normaalaja lõppu võinuks kodumeeskond ometi suure sammu võidu suunas astuda, kuid Paulius Jankunas tabas kahest vabaviskest ühe ning Real sai alustada viimast rünnakut viigiseisul 66:66.

Hispaanlased kasutasid võimaluse eeskujulikult ka ära, kui Sergio Rodriguez teenis viis sekundit enne lõppu kaks vabaviset ja realiseeris need mõlemad. Žalgirise poolel sai veel kahest üritada James Anderson, kuid ameeriklane ei tabanud.

Anderson oli lõpuks Žalgirise resultatiivseim 21 punktiga, Realile tõi Rodriguez 14 silma. Siim-Sander Vene Kaunase klubi eest väljakule ei pääsenud.

Teised tänased tulemused:

A-grupp: Sassari Dinamo - Nižni Novgorod 82:89 

B-grupp: Malaga Unicaja - Zagrebi Cedevita 82:73

D-grupp: Istanbuli Galatasaray - Belgradi Crvena Zvezda 110:103 (LA) 

Tabeliseisud pärast kuut vooru:

Enne mängu

Kuigi Real on olnud tugevama kooseiusuga ja viimastel aastatel pole favoriidis küsimust tekkinud, on paljud omavahelised kohtumised läinud väga tuliseks. Peategija on nendes olnud Reali tagamees Rudy Fernandez, kes on korduvalt näidelnud ja Žalgirise mängijaid löönud.

2013. aasta märtsis tungisid kaks keskealist Žalgirise fänni talle kättemaksuks pärast kohtumist kallale. Tänases matšis Fernandez aga ei osale, sest taastub sõrmeoperatsioonist. Realil on A-grupis seni kogutud 4 võitu ja 1 kaotus, Žalgirise vastavad näitajad on 3 ja 2. Esimese vooru mängus jäi koduväljakul peale Real 80:71.