Kui viimasel etapil oleks alati jagatud topeltpunkte, oleks Kimi Räikkönen kahekordne ilmameisterFoto: AHMED JADALLAH
Vormel 1
21. november 2014, 16:21

PÕNEV-PÕNEV! Schumacher, Hamilton ja Vettel jäänuks MM-tiitlist ilma, kui minevikuski viimase GP eest topeltpunkte jagatuks (3)

Juba ülehomme selgub Abu Dhabis tänavune vormel-1 maailmameister. Enne viimast etappi kemplevad tiitli pärast Mercedese piloodid Lewis Hamilton ja Nico Rosberg ning et asi põnevamaks teha, otsustati hooaja eel, et viimasel etapil jagatakse välja topeltpunktid. See tähendab seda, et võitja saab tavapärase 25 punkti asemel 50, teise koha omanik 18 punkti asemel 36 jne. 

Spordistatistika agentuur Infostrada on sel puhul vaadelnud kõiki eelnevaid MM-hooaegu ning visanud õhku intrigeeriva küsimuse - kuidas oleks jagunenud MM-tiitlid siis, kui topeltpunkte oleks jagatud kõikide hooaega viimastel etappidel?

Selgub, et ümber tulnuks jagada 10 MM-tiitlit, seejuures loovutanuks Michael Schumacher 2003.a tiitli Kimi Räikkönenile, Felipe Massa edestanuks 2008.a Lewis Hamiltoni ja Fernando Alonso 2012.a Sebastian Vettelilt:

Topeltpunktide korral oleks sarjal ka neli uut maailmameistrit: Stirling Moss (seejuures kahekordne!), Jacky Ickx, Gilles Villeneuve ja Felipe Massa, oma tiitli pidanuks aga loovutama Mike Hawthorn, Jochen Rindt, Jody Scheckter ja Lewis Hamilton.

MM-tiitlite kõigi aegade edetabel (viimasel etapil topeltpunktid) näeks aga välja selline (n-ö uute maailmameistrite võiduaastad tumedas trükis):