Põlva Serviti noortele liidrite tuhinat täiendab tarmukusega Andrei Ternovõi, kes kuulab fotol peatreener Kalmer Mustingu nõuandeid.Foto: ARNO SAAR
Käsipall
22. november 2014, 15:26

Kolm detaili, millest sõltub Põlva Serviti edu või ebaedu tänases euromängus (2)

Põlva Serviti kohtub täna käsipalli tugevuselt kolmanda eurosarja, Challenge Cupi 1/16-finaalis Itaalia klubiga Carpi Handball. Kordusmatš peetakse nädala pärast võõrsil. Serviti edu või ebaedu tänases matšis ja üldse antud duellis sõltub eelkõige järgmistest detailidest:

Kaitse, kaitse ja veelkord kaitse. Eesti koondise tagamängija Janar Mägi märkis enne hiljutisi EM-valikmänge Gruusiaga, et tänapäeva käsipallis võidetakse mänge enamasti kaitsega, sest just sealt saab teenida kiirrünnakuid, millest on väravaid visata märgatavalt hõlpsam kui positsioonirünnakust.

Nädala eest Valgevene tippklubi Minski SKA 30:28 üle mänginud Serviti peatreener Kalmer Musting tõdes pärast kolmapäevast 32:20 võitu HC Viljandi üle, et kaitse on toimima saadud. "Oleme õiged paarid pärast katsetamist üles leidnud. Keskel mängivad Pavel Turajev ja 16aastane Carl-Eric Uibo," ütles Musting ja kiitis ka keskmiste meeste kõrval mängivat Andrei Ternovõid.

Ardo Puna (22), Andreas Rikken (20) ja Denis Lõokene (22). Kolm mängijat, kes viimastes mängudes eriti säranud. Sügise hakul näputraumaga kimpus olnud tagamängija Puna loob teravusi, jookseb kiirrünnakuid ja loobib väravaid. Mõningase pausi järel koondisse pääsenud väravavaht Lõokene sai Gruusias tehtud heast partiist uue hingamise. Joonemängija Rikken realiseeris nädalavahetusel Balti liigas eranditult kõik võimalused väravateks. See noor trio on praegu Serviti vedur.

Vahetuspingi suutlikkus. Serviti mängib kiiret ja tempokat käsipalli. 16 protokolli kantud mängijast ei pääse 60 minuti jooksul platsile vaid üks-kaks. Vahetevahel juhtub, et mängivad suisa kõik. Musting selgitab, et pikk pink ongi Serviti viimaste nädalate ilusate tulemuste võti.

"Oleme saanud lõpuks täiskomplekteeritusega mängida. Vigastustest tagasitulejad on andnud hea panuse ning minul treenerina on igale positsioonile alternatiivid. Ainult parem äär (seal peab ilmtingimata mängima vasakukäeline mees – toim) kuulub ainult Kristjan Muugale," selgitas Musting.

Carpi meeskonna alistamiseks peab pikk pink Servitit toitma, sest see vabastaks võtmemängijad nii füüsilisest kui ka psühholoogilisest pingest. Käsipall, nagu iga pallimäng, on orkester – kõik detailid peavad moodustama harmoonia.

Matš Mesikäpa hallis algab kell 18.