Martin Johnsrud SundbyFoto: Giovanni Auletta
Talisport
22. november 2014, 19:45

Hullumeelseid treeningtunde teinud Sundby näitas Norra meistrivõistlustel hiilgevormi

Eelmisel hooajal murdmaasuusatamise MK-sarja ning Tour de Ski võitnud norralane Martin Johnsrud Sundby on olnud kodustel meistrivõistlustel pidurdamatu. Eile võitis ta Beitostölenis kavas olnud 15 kilomeetri klassikasõidu, edestades kaasmaalasi Didrik Tonsethi ja Petter Northugi enam kui 20 sekundiga. Täna pani ta kinni vabatehnikasõidu. Ometi on olnud hind karm - mees on kogunud lõppeva aastaga ligi 1100 treeningtundi.

Sundby on kogunud enda arvestuste kohaselt lõppeval aastal umbes 1100 treeningtundi ning sõnas, et on pingutanud veidike üle. "Ma ei tee seda enam mitte kunagi - see on olnud ulmeline koormus," sõnas ta NRK-le.

Täna Beitostølenis toimuvatel meistrivõistlustel 15 km vabatehnikasõidus 2,7 sekundiga Petter Eliassenit võitnud 30aastane Sundby tunnistas, et on vaimselt väsinud, kuid kehaliselt supervormis. "Mu jalad pole 30 eluaasta jooksul nii head tööd teinud," muigas ta.

Kahekuist vanglakaristust kandva Petter Northugi start täna ebaõnnestus ning ta jäi Sundbyle alla minuti ning sekundiga. "On naljakas Petterit taas radadel näha. Tuleb fantastiline hooaeg," kommenteeris Sundby meeskonnakaaslase seisu.