Riia Dinamo vastane on täna koduhallis Helsingi Jokerit. Foto: dinamoriga.eu
Jäähoki
24. november 2014, 21:50

LÄTI vs SOOME: Jokerit lõpetas Riia Dinamo uhke võiduseeria

Võttis pool põhihooajast, enne kui meie lõunanaabrite uhkus - hokiklubi Riia Dinamo sai KHL-is korraliku hoo sisse ja hakkab lähenema play off'i joonele. Aga minna on veel üksjagu ja täna seisis koduhallis ees järjekordne tõsine barjäär - võimsat debüüthooaega tegev Helsingi Jokerit. Dinamo nelja mängu pikkune võiduseeria saigi otsa: kuigi esimese kolmandikaja järel juhiti 3:1, tuli lõpuks vastu võtta 3:4 kaotus.

Jani Rita viis soomlased juhtima, kuid Chay Genoway, Lauris Darzinsi ja Kristaps Sotnieksi tabamustest mindi esimesele pikale vaheajale Dinamo 3:1 eduseisul.

Teisel kolmandikul tuli aga Jokerit mängu tagasi, kui Linus Omarki ja Steve Mosese väravad seadsid jalule viigi ning otsustaval perioodil visati ka võiduvärav, Soome klubi kangelaseks tõusis Atte Ohtamaa. 

Dinamo tegi mängu lõpuks 24 pealelööki, Jokerit 23, karistuspingile saadeti mõlemast meeskonnast neli mängijat. Seal peituski soomlastele edu: oma neljast väravast kolm visati just ülekaalus olles, Dinamo ei suutnud aga ühtki PP-d ära realiseerida.

Jokeritel on nüüd koos 69 punkti, millega hoitakse KHLi Läänedivisjonis kolmandat kohta. Dinamo on 37 punktiga divisjoni viimane ehk 14.

Enne mängu

Mõlemad meeskonnad on enne mängu ühes asjas võrdses seisus - nad on võitnud neli kohtumist jutti. Kui Jokerite puhul võib seda võtta pigem loomulikuna, siis Riia tiimi puhul vähemalt sel hooajal eriti mitte. Aga Dinamol on parajasti käsil kaheksamänguline kodumängude seeria ja neli esimest on nad võitnud. Sealhulgas on võetud "skalp" suurtelt - Moskva Dinamolt ning Peterburi SKA-lt, kus eesotsas hetkel tujutsev ja mõõnav Ilja Kovaltšuk.

Aga Jokerit on teisest puust - neil pole (veel) olnud mõõnaperioode, Erkka Westerlundi käe all minnakse kindlalt play off'i suunas ja kuulutakse favoriitide sekka. Soome tippklubi ei sega eriti ka mõnede mängijate vigastused ja arvatavasti ei lähe ka kaitseliin hõredaks, sest nende põhitegijaid, 39-aastane Jere Karalahti lahkus klubist. Jokerite üks alustalasid sai teada, et lepingut selle hooaja järel temaga ei pikendata ja ta leidis endale uue tööandja Rootsist - HV71 pakkus pikemat lepingut.

Dinamol on praegu kõva tõestamise periood, kui ikka tahetakse play off'i rongi peale hüpata, maagilisest joonest lahutab neid veel kuus punkti. Kui nüüd üle võtta ühe teise KHL-i klubi peatreeneri mõtted, siis oleks riialasi justkui mingi võlusalviga määritud, sest nii oluliselt parem ja särtsakam on nende mäng võrreldes sellega, mida nad näitasid näiteks veel paar-kolm nädalat tagasi.

Jokerit on Dinamole aga paras pähkel, kui sellest võitlusest väljutakse kasvõi punktiga, on see kõva tegu. Dinamo ja Jokerite mäng algab Arena Rigal kell 19.30. Otseülekande teeb Viasat Sport Baltic.