VÕIDUMEES! Ragnar Klavan valiti teist korda Eesti parimaks jalgpalluriks.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
23. november 2014, 18:28

INTERVJUU | Ragnar Klavan: Eesti aasta jalgpalluriks valimine on väga tore tunnustus! (1)

Jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan nimetati karjääri jooksul teist korda Eesti parimaks jalgpalluriks. "Tööd ja vaeva näen ikka meeskonna nimel, aga väga hea ja tore, kui minu rasket tööd autasustatakse," sõnas õnnelik Klavan.

11. aastat järjest selgus Eesti parim jalgpallur alaliidu ja Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi ühishääletuse tulemusel. Kokku oli hääletajaid 40, kes kõik asetasid Klavani esimesele kohale. Säärast üksmeelsust pole Eesti parima jalgpalluri valimisel antud formaadi juures varem esinenud. Isegi Konstantin Vassiljev ei suutnud imelisel 2011. aastal kõiki esikohti hõivata. Klavan tegi selle ära!

Ragnar, palju õnne auhinna puhul. Kas võib öelda, et seekord on võiduga kaasnev üllatus väiksem kui 2012. aastal?

Aitäh!. Nii ja naa. Kunagi ei tea midagi kindlalt enne, kui hääled on kotis.

Mispidi lõppev jalgpalli-aasta sulle meelde jääb? Pigem klubis või koondises saavutatu kaudu?

Ikka mõlemat pidi. Klubi eest oli hooaega 2013-14 väga super. Üllatasime paljusid ja tunnen saavutatu üle suurt uhkust.

Koondisega oli samuti väga palju positiivset. Kui puhtalt tulemusi vaadata, siis on tunded nii ja naa, aga kuna olen ise kõike seestpoolt näinud, julgen öelda, et oleme läbi teinud korraliku arengu, mis on väga positiivne.

Eelmise nädala mängu San Marinoga vaatasin internetist (matšis Inglismaaga teenitud punase kaardi tõttu kandis Klavan mängukeeldu – toim). Lootsin viimase sekundini, et pall kukub õigesse kohta ja saame kohustusliku võidu kätte, aga kahjuks nii ei juhtunud.

Enne lõppevat aastat oli su karjääri säravaim hetk 2009 AZ Alkmaariga võidetud Hollandi meistritiitel. Kas kevadine Bundesliga 8. koht kannatab sellega võrdluse välja?

Ei kannata. Bundesliga 8. koht jõuab küll Hollandi meistritiitli lähedale, aga lõppude lõpuks ei võitnud me Augsburgiga mitte midagi. Kui oleksime saavutanud seitsmenda koha ja pääsenud eurosarja, võiks saavutuse vast Hollandi meistritiitlist vägevamaks hinnata, aga praegu mitte. Saab küll tulevikus rääkida, et meil jäi üks punkt eurosarjast puudu, ent, noh, see pole nii põnev jutt.

Eesti aasta jalgpalluriks nimetati sind teist korda. Mis kohale individuaalsed auhinnad oma karjääris asetad?

Kindlasti ei ole individuaalsed auhinnad minu jaoks eraldi eesmärk ja nende nimel ma rohkem trenni ei tee. Tööd ja vaeva näen ikka meeskonna nimel. Samas on väga hea ja tore, kui isiklikul pinnal minu rasket tööd autasustatakse.

Kas Eesti parima jalgpalluri auhind Saksamaal kah inimestele korda läheb?

Jah, läheb küll! Kui mind 2012. aastal Eesti parimaks valiti, siis sellest ikka räägiti ja andsin kohalikule lehele sel teemal ka intervjuu.