Talisport
24. november 2014, 07:00

Aivar Rehemaa: eelsõit oli väga nutune (9)

Laupäeval Soomes Olosel toimunud katsevõistlusel selgusid Eesti suusatajad, kes osalevad 13.–14. detsembril Davosis toimuval MK-etapil vabatehnikasprindis.

Meestest pääsesid Šveitsi kolm parimat ehk Peeter Kümmel, Siim Sellis ja Marko Kilp. Neljandat aega näitas Kein Einaste, viiendat Raido Ränkel ja kuuendat viirushaigusest kosuv Aivar Rehemaa . "Raido murdis suusakepi," ütles Eesti suusaliidu spordidirektor Raul Olle.

Rehemaa sõnul oli pärast haigust raske võistelda. "Eelsõit oli väga nutune, kaotasin Petsile kaheksa sekundiga," lausus ta. "Samas polnud ma enne ühtegi kiiret tööd teinud. Teises sõidus valgevenelastega oli pilt etem, enesetunne ja liigutused muutusid paremaks."

Samas on kümme päeva tagasi antibiootikumide võtmise lõpetanud Rehemaa langetanud otsuse, et võistleb eeloleval nädalavahetusel Kuusamo MK-etapil. Eile tegi ta 3,5tunnise treeningu ja suusatas ligi 50 kilomeetrit, täna on tal puhkepäev.

Naiste vabatehnikasprindis oli parim Tatjana Mannima, kuid ta loobus välja võideldud MK-kohast, sest keskendub pikematele distantsidele. Nii pääsesid Davosi teise tulemuse kirja saanud Heidi Raju ja kolmanda koha omanik Piret Pormeister. "Triin Ojaste ei võistelnud, ta valmistub Kuusamo klassikasprindiks," lausus Olle.