Viljandi Tulevik mängib 2015. aastal Eesti jalgpalli meistriliigas. Foto: Viljandi JK Tulevik
Jalgpall
24. november 2014, 07:00

Viljandi Tulevik president: nagu jõulud oleksid varakult tulnud!

Viljandi jalgpall on 2015 kaheaastase pausi järel taas Eesti kõrgliigas esindatud. Meistriliiga üleminekumängudel alistas Viljandi Tulevik tänu võõrsil löödud värava reeglile viigilise 1:1 üldseisu juures Jõhvi Lokomotiivi ja lunastas pääsme kõrgemasse seltskonda.

90ndate lõpus ja 2000ndatel oli Viljandi Tuleviku näol tegemist FC Flora duubliga, kus said meistriliiga karastust pealinnaklubi põhimeeskonda mittemahtunud jalgpallurid. Meeskond asetses ja treenis tegelikult Tallinnas ja käis Viljandis vaid mängimas. 2011. aasta alguses anti Tuleviku nimi tagasi Viljandis asuvale meeskonnale, kes mängis toona II liigas. 2013. aastaks tõusis Tulevik esiliigasse ja nüüd siis üleminekumängude läbi kõrgliigasse.

Kui hetkel on Tuleviku presidendi Raiko Mutle ja tegevjuhi Rain Tölpuse hindes rohkem rõõmu kui muret, siis õige pea võib asi juba vastupidiseks pöörduda, sest kõrgliiga tarbeks peab Tulevik end tugevdama. Klubi organisatoorne pool on paigas ja korralik, aga mängijate valik jääb praegu meistriliiga jaoks ahtaks.

"Vajame pikemat pinki. Teisalt on meistriliigakoha välja võidelnud mängijate motivatsioon laes. Mulke, keda kodulinna tagasi kutsuda, väga palju ei ole. [Viljandist pärit] Ragnar Klavanit täna tagasi kutsuma ju ei hakka!" räägib Mutle.

Tuleviku peatreenerina jätkab meistriliigas kogenud Aivar Lillevere, sihiks on püsimajäämine. Samas kinnitab Mutle, et Tulevik ei pane kogu auru esindusmeeskonna alla. "Meie areng toimub mõnusas kasvavas rütmis. Näeme vaeva, et noormängijaid ja nende peresid klubile lähemale tuua. Aga meistriliiga koha pälvimine on minu ja Raini jaoks nagu varajased jõulud!" rääkis Mutle.

Jalgpalli Eesti meistriliigas mängivad 2015. aastal Tallinnast Levadia, Flora, Nõmme Kalju ja Infonet. Lisaks Sillamäe Kalev, Narva Trans, Paide, Tartu Tammeka, Pärnu ja Viljandi Tulevik.