Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.Foto: TEET MALSROOS
Kergejõustik
25. november 2014, 07:00

Erich Teigamägi: MMi normid võiks jõukohased olla vähemalt 15 Eesti kergejõustiklasele (4)

Eesti kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul ootas alaliit rahvusvahelise alaliidu lõplikke osavõtunorme 2015. aasta Pekingi MMiks juba pikemat aega.

"Senise kahe normi asemel kehtestati kõikidel aladel üks norm, sellist tingimust on lähiminevikus rakendatud maratoni- ja teatejooksude puhul, lisaks täpsustati muid tingimusi.

Kevadel teatati 9 ala normid, mille põhjal on tingimused täitnud 6 Eesti sportlast, kelle osalemine sõltub veel vaid ala riigisisesest konkurentsist ja võimalikest kõrvalistest põhjustest.

Kehtima hakanud süsteemi rakendatakse ilmselt võimalike väikeste muudatustega ka 2016. aasta olümpia kergejõustikualade osavõtjate selgitamisel, mistõttu peame ka meie plaane tehes vaatama pikemat perspektiivi.

Teades, et rahvusvaheline süsteem mõnevõrra muutub, oleme olemasolevat saavutusspordi toetamise kava, mis põhiosas tugineb rahvusvahelistele normidele, mitu korda alaliidu juhatuses arutanud. Osaliselt olemasolev süsteem kindlasti muutub, senisest rohkem plaanime arvesse võtta osalemist eri võistlustel, koondisse pääsu ja Eesti esindamist rahvusvahelistel võistlustel. Kuidas üks või teine parameeter numbriliselt kajastub konkreetse sportlase eelarves, saab selguse lähinädalatel.

Kuigi praegu on pääsu MMile taganud 6 sportlast, ületasid lõppenud hooajal uue normiga paika pandud tähise veel 4 kergejõustiklast ning mitu tegevsportlast on seda teinud eelnevatel aastatel. Sportliku edu ja võimete realiseerimise korral võiks praegused normid olla jõukohased vähemalt 15 kergejõustiklasele. Loodame, et kõik normitäitjad jõuavad seekord ka tiitlivõistlusele," rääkis Teigamägi.