Janari JõesaarFoto: ALDO LUUD
Korvpall
24. november 2014, 21:25

Janari Jõesaar valiti konverentsi nädala mängijaks - peatreener tänab jumalat, et eestlase oma tiimi sai

NCAA teises ja kolmandas mänguvoorus suurepäraseid esitusi pakkunud Janari Jõesaarele jagus tunnustust siit ja sealt, nii valiti ta Lääne-Atlandi konverentsi nädala parimaks mängijaks, Texase Pan-America ülikooli meeskonna peatreener Dan Hipsher tänas aga suisa jumalt, et eestlane tema tiimis mängib, vahendas ERRi spordiportaal.

Esmaspäeval viskas Jõesaar San Antoni ülikooli vastu 17 punkti, hankis 18 lauapalli, jagas 4 resultatiivset söötu ja blokeeris 6 vastaste pealeviset. Laupäeval Texas A&M-Kingsville' i vastu kogunes Jõesaare kontosse aga 27 punkti, 8 lauapalli, 4 resultatiivset söötu, 2 vaheltlõiget ja 1 kulp. Mõlemad mängud ka võideti.

Eestlase suurepärane sooritus avaldas peatreener Dan Hipsher tõsist muljet. "Mul oli viimati kolmandas divisjonis juhendades mängija, kes võttis ühes mängus 18 lauapalli. Ja see oli 25 aastat tagasi," rääkis Hipsher.

"See töö, mida Jõesaar on meeskonna heaks lauas teinud... see on imetlusväärne ja seda on meeldiv näha. Tema mängustiil on erinev. Ta liigub ilma pallita väga hästi ja ta suudab nii läbi murda kui ka visata kaugelt."

"Tänu jumalale, et me ta enda võistkonda saime, sest ta on tõusnud praegu põhimeheks," lõpetas Hipsher kiidukõne.