Kardo Kõresaar.Foto: ARNO SAAR
Võrkpall
25. november 2014, 08:00

Trombiga hädas Kõresaare seis endiselt segane

Pärnu võrkpalliklubi mängija Kardo Kõresaar pole platsile saanud – teda segab tromb ehk hüübinud kork veresoones.

"Kõresaar on Eesti arstide juures olnud, ega see veresoon tal 99% lahti ei lähe. Organism on leidnud varuverevarustuse, kuidas see kämbla sees toimib, ei tea keegi," selgitas Pärnu peatreener Avo Keel.

Keele sõnul on Kõresaar treeningutel paar nädalat rassinud, nädala jooksul selgub ka tema platsilepääs. "Üks asi on see, kas tal käsi valu ei tee. Teisalt ei soosi tema mängitamist tabeliseis – külmalt 4-5 mängu mängida võib olla riskantne," selgitas praegu Schenker Liiga tabelis 5. kohal, kuid liidrist Selverist vaid 4 punktiga maha jääva Pärnu loots.

"Eks see läbi treeningute peab tulema. Pallitreenitus on küll küsimärgi all, kuid kui käsi valusaks ei jää nagu sügisel, on lootust," lubas Keel.

Kui 27aastane nurgaründaja peaks aga ette võtma nõnda keeruka protsessi, kus veresooned asendatakse, oleks ta karjääri jätkumine juba väga ebatõenäoline. "See on arstide sõnul ääretult keeruline operatsioon. Kui veresooned õnnestukski vahetada, oleks kindlasti võrkpalliga kõik. Oleme kõik ooterežiimil," kinnitas Keel.