Saatuslik olukord – Juan Zuniga tabab palli pärast võideldes Neymari põlvega selga ning lõpetab brasiillase MMi. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
26. november 2014, 07:00

Neymar saab võimaluse Kolumbiale kätte maksta

Esmaspäeval loositi alagruppidesse 2015. aasta Lõuna-Ameerika meistrivõistlustel ehk Copa America’l osalevad 12 koondist – kõik 10 Lõuna-Ameerika rahvusmeeskonda, traditsiooniline külaline Mehhiko ja erikülaline ­ Jamaika.

Brasiilia jalgpallikoondist koduse MMi poolfinaalis Saksamaa vastu tabanud 1:7 krahhi kaaspõhjuseks oli ilmselt Neymari seljavigastus, mille ta sai veerandfinaalis Kolumbiaga ja mis staarründaja tähtsast matšist kõrvale jättis. Copa Americal avaneb Neymaril võimalus Kolumbiale kõvasti meelehärmi valmistada, sest meeskonnad loositi kokku C-alagruppi kokku.

Tõele au andes on Brasiilia ja Kolumbia juba pärast MMi maavõistluse pidanud ning Neymar ja teda võitlusolukorras põlvega selga tabanud Juan Zuniga kätt surunud, aga pole kahtlust, et brasside toetajad tuletavad intriigi enne suvist suurturniiri uuesti meelde. B-alagrupis näeb kõigi aegade esimese MM-finaali Uruguai – Argentiina kordusmatši.

Tiitlikaitsja Uruguai peab turniiril läbi ajama Luis Suarezita, kes kannab MMil itaallase ­Giorgio Chiellini hammustamise eest saadud 9mängulist koondisekeeldu (arvesse lähevad vaid võistluskohtumised ehk Copa America alagrupikohtumised on Suarezi jaoks teine, kolmas ja neljas vahelejäetud mäng).