Foto: Irina Mägi
Galeriid
27. november 2014, 17:38

GALERII | Teele Viira: saare naine on kange, kuid ei pea üksi toitma meest ja kuut last (13)

Saaremaal Kuressaare kultuurikeskuses toimunud "Osaluskohviku" üritusel sõnas laulja Teele Viira, et kuigi saare naine on jonnakas ja kange, ei pea ta üksi ära toitma meest ja kuut last.

Täna ja homme toimub üle Eesti 15 maakonnas üritus "Osaluskohvikud". Saaremaal oli püsti pandud kaheksa teemalauda: "Saaremaa 2040", "Appi, ma lõpetan kooli", "Tuleviku töökohad (töötaja või tööandja)", "Saare naine peab ära toitma 6 last ja oma mehe", "404... Page not found ERROR!", "Teenides sissetulekut, luues sotsiaalset väärtust", "Meelelahutus "Mis on meil siis teha"" ja "Keelatud vili on magus".

Üritusel osales eri koolide õpilasi üle Saare maakonna. Korraldaja Andreas Hõlpus rääkis, et igas lauas oli protokollija ning kõiki arutelusid ja väljapakutud lahendusi on võimalik hiljem analüüsida ja kasutusse võtta.

Teiste seas osales teemalauas "Saare naine peab ära toitma 6 last ja oma mehe" ka Teele Viira, kelle sõnul on saare naine küll jonnakas ja kange, kuid ei peaks üksi kuue lapse ja mehe toitmisega tegelema, vaid kohustused võiksid ikka mehega pooleks jagatud olla. Samas lisas Viira, et saare naine saab kindlasti hakkama üksi ka sellises olukorras.

Osaluskohvikute eesmärk on tuua ühiste teemade ümber kokku erineva tausta ja kogemustega noored ja paika panna, kuhu tulevikus liikuma peab.

Teemalaudade taga kohtuvad noored põhikoolidest, kutsekoolidest, õpihimulised noored ülikoolidest, gümnaasiumidest ja otsustajateks laudades on linnavalitsuse esindajad, firmajuhid, noorsootöötajad, ühiskonnaõpetajad, koolijuhid.