Kalev/Cramole 18 punkti toonud EJ Singler.Foto: LAURA OKS
Korvpall
27. november 2014, 21:18

Kalev/Cramo andis Audentes/Noortekoondisele koolitunni

Eesti korvpalli meistriliigas peeti neljapäeva õhtul üks kohtumine, kus BC Kalev/Cramo võõrustas Keila Tervisekeskuse saalis esimest hooaega meistriliigas pallivat Audentes SG/Noortekoondist. Valitsev Eesti meister oli kindel ja võttis lõpuks suure 123:46 võidu.

Kalev ei alahinnanud Audentese noormehi ning kohe algusest peale mindi mängule täistuuridel. Kiirelt haarati kohtumise kontroll enda kätte, pannes oma kogemused ja jõu maksma.  Esimese veerandaja lõppedes oli Kalevi edu juba 22punktiline, seisuks 36:14. Teisel kümnendil kohtumisse suuri muutusi ei tulnud ning poolaja järel oli valitseva Eesti meistri edu veelgi kasvanud ja nad juhtisid 62:28.

Meeskondlikult mänginud kalevlased ei lasknud jalga sirgeks ka teisel poolajal, vaid mängiti kogu aeg kindlalt ja nende eduseis muudkui kasvas. Kuigi Audentes oli jäänud kiirelt suurde kaotusseisu, ei olnud mängijad alla andnud, vaid võideldi tublisti lõpuni. Enne otsustavat kümmet minutit juhtis Kalev/Cramo 93:39. Viimasel veerandajal lasi Kalev meistriliiga debütantidel visata vaid 7 punkti ning lõpuks võttis Cramo kindla 123:46 võidu.

„Noored korvpallurid said korraliku meistriklassi tunni, kui Kalev/Cramo näitas meile täna, kuidas korvpalli mängida. Täna tuli välja väga selge klassivahe. Meie poolelt jätsid paar mängijat küll hea mulje, kuid üldjoontes oli Kalev selgelt võistkonnana parem," sõnas Audentese peatreener Indrek Visnapuu.

Kalevi poolelt jõudis kahekohalise arvu punktideni kuus meest, kellest resultatiivseim oli Kristjan Kitsing 26 punktiga. EJ Singler lisas 18, Sten Olmre 17, Martin Dorbek 16 ning Indrek Kajupank ja Reinar Hallik mõlemad 12 punkti. Audentese suurimad punktitoojad olid Siim-Markus Post 16 ning Madis Soodla 10 punktiga.