Andrejs Rastorgujevs (21).Foto: ALBERTO PIZZOLI
Talisport
28. november 2014, 17:35

NAGU EESTIS: Läti laskesuusatamise tõusev täht leidis alles kolmapäeval raha, et MK-sarjas osaleda

Eesti laskesuusatamise rahahädad on üldteada, aga probleeme on ka meie lõunanaabritel lätlastel. Näiteks sai maailma teravaimasse tippu pürgiv Läti koondise liider Andrejs Rastorgujevs kõikidel maailmakarikaetappidel osalemiseks vajaliku raha kokku alles kolmapäeval. MK-sari hakkab Östersundis pihta juba pühapäeval.

Möödunud hooajal kaheksal korral MK-sarjas esikümnesse jõudnud ja Sotši olümpiamängude jälitussõidus 9. koha saanud 26aastasel Rastorgujevsil kulub suurte koondistega võrreldavate tingimuste loomiseks 80 000 eurot. Läti laskesuusaföderatsioon suutis oma sponsoritega katta vaid niipalju, et sportlane oleks saanud kaasa teha vaid hooaja esimese poole, vahendas biatholnews.com.

Kolmapäeval toimunud pressikonverentsil teatas Rastorgujevs, et leidis siiski lisasponsoreid, kes talle vajalikud vahendid leiavad. Suurima toetajana paneb neljaks aastaks õla alla Norviki pank.

Eesti laskesuusatajad peavad ennast jagama MK-sarja ja klassi võrra madalama IBU karikasarja vahel. Eriti raskesse seisu on langenud meie viimaste aastate parim naislaskesuusataja Kadri Lehtla, kes plaanib üheksast MK-etapist osaleda vaid kolmel.