TARTU ÜLIKOOL/ROCK - RAKVERE TARVASFoto: ALDO LUUD
Korvpall
28. november 2014, 21:00

REPORTAAŽ JA GALERII: Tartu Ülikool/Rock sai tõelises põnevusmängus Rakvere Tarvast jagu alles lisaajal! (2)

Viimasel ajal hüva hoo sisse saanud Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal oli hea võimalus võiduseeria seitsmemänguliseks venitada ja lõpuks suudeti Rakvere Tarvas lisaaja järel tulemusega 93:85 kotti pista. Tarvast ei päästnud ka Brandis Raley-Rossi 38 punkti.

Rockil alustas sarnaselt teisipäevase TTÜ matšiga jõulise ääremängija kohal 20aastane Kent-Kaarel Vene, kes on saanud Joosep Toome ja Karolis Petrukonise vigastuste näol suurepärase võimaluse enda pildile mängimiseks. Rakverel siiski pikkuse-eelist polnud, sest nende ainus puhas keskmängija Kaspars Cipruss ei pruugi põlvesidemete venitusest taastuda enne uut aastat.

Tarva ameeriklased Brandis-Raley Ross ja David Haughton vedasid külalised nii hästi käima, et kolme minuti järel oldi ees 11:2. Rock nõelus sisuliselt täismaja ees vahe aga ruttu kinni ja peamiselt Tanel Kurbase kasuliku tegutsemise toel mindi esimese veerandaja lõpuks ise 23:20 ette.

Esimese poolaja staar oli siiski Raley-Ross, kellel oli 20 minuti järel koos juba 22 punkti, sealhulgas tabas ta kaugviske koos teise veerandaja lõpusireeniga! Pole siis ime, et suurele vaheajale mindi Tarvase 46:38 eduseisus. Vabaviskeid Rakvere mehed ei teeninudki, aga selle eest tabati koguni kaheksa kolmest.

Rock ei andnud alla

Teisel poolajal Rakvere hoog jätkus ja Rossi eestvedamisel kasvatati  järjest edumaad. 2 minutit enne kolmanda veerandaja lõppu läks Tarvas ette juba 62:51. Rock surus palli korvi alla, aga lähivisked ei tahtnud kuidagi sisse minna. Korve ei saadud ka kaugemalt ja vabaviskeid enam ei teenitud. Raley-Rossil polnud Rocki hädadest sooja ega külma ning enne otsustavat perioodi oli tal koos juba 32 silma!

Neljanda veerandi alguses paisus külaliste edu juba 69:55 peale. Rock ei andnud alla ning Tanel Sokk ja Gert Dorbek vähendasid vahe kaks ja pool minutit enne lõppu kolme punkti peale - Tarva edu oli veel vaid 75:72. Siis tabas Raley-Ross kukkumise pealt kolmese ja andis Rakverele taas hingamisruumi - 78:72.

Viimasel veerandajal superesituse pakkunud Tanel Sokk tõi Rocki seejärel vaid ühe punkti kaugusele. Rockil oli võimalus isegi juhtima minna, aga Dorbeki keskpositsioonivise läks napilt mööda. Et Talts tegi lauavõitluses Haughtonile vea ja Rockil olid meeskondlikud vead täis, pääses ameeriklane vabaviskejoonele, kus tabas kahest ühe ja viis Rakvere 79:77 ette.

Pärast mõlemapoolseid möödavisatud vabaviskeid suutis Dorbek 10 sekundit enne lõppu 80:80 viigi majja seada. Et Raley-Ross uut imekorvi pakkuda ei suutnud, ootaski ees lisaaeg!

Lisaaja alguses kerkis peategijate sekka Rocki raudvara Marek Doronin, kes tõi seitse punkti järjest! Sellest hoobist Tarvas enam ei taastunudki ja lõpuks sai Rock raske, aga magusa 93:85 võidu.

Rocki resultatiivseimad olid Janar Talts 18 ja Tanel Kurbas 17 punktiga. Talts hiilgas ka lauapallide võtmises - neid kogunes talle samuti 18!

Tabeliseis tänase mängu järel: Kalev/Cramo 10 võitu ja 0 kaotust, Rock 12/5, Pärnu 6/3, Tarvas 6/5, Rapla Tyco 5/5, TTÜ 5/6, TLÜ/Kalev 2/8, Valga Maks&Moorits 1/5, Audentes/Noortekoondis 0/10