VÄGEV: Brandis Raley-Ross (kollases) viskas Rocki korvi koguni 38 punkti. Foto: ALDO LUUD
Korvpall
29. november 2014, 07:00

Rock suutis Raley-Rossi soolo üle elada (1)

Viimasel ajal hüva hoo sisse saanud Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal oli hea võimalus võiduseeria seitsmemänguliseks venitada ja lõpuks suudeti Rakvere Tarvas lisaaja järel tulemusega 93:85 kotti pista. Tarvast ei päästnud ka Brandis Raley-Rossi 38punktiline hiilgeesitus!

Kuigi Rocki põhifookus on suunatud teisipäevasele eurosarjakohtumisele Rumeenia klubi Rovinari vastu, siis ei saanud kumbki võistkond eilset Eesti meistriliiga matši poole teraga võtta. Põhiturniiril lähevad kõik Rocki kodumängud liigatabelisse topelt, nii et kaotuse korral oleks Rock langenud juba 7 kaotuse peale.

Ometi näitas esimesel kolmel veerandajal teravamat minekut Rakvere. Tartlased ei suutnud kuidagi pidurdada Tarva tagameest Brandis Raley-Rossi, kellel oli 30 minuti järel koos lausa 32 silma. Ameeriklane vedas külalised parimal juhul ette lausa 14 punktiga 69:55.

Tarvas hakkas väsima

"Olime algusest peale väsinud ja närbunud, näha oli, et me polnud värsked. Ei tea, kas sisemuses mõeldi juba teisipäeva peale," rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe peale kohtumist. Tema nägemuse järgi oli Rockil sellises olekus raske Raley-Rossi takistada, sest niigi hea klassiga palluril juhtus olema suurepärane viskepäev. "Aga lõpuks hakkas ka tema mööda panema," märkis Kullamäe. Lõpuks jäidki Raley-Rossi visked väljakult 29st 16, kuigi suurema osa kohtumisest oli protsent 75-80 peal.

Rock ei andnud alla ning Tanel Sokk ja Gert Dorbek vähendasid vahe 2.30 enne lõppu kolme punkti peale - Tarva edu oli veel vaid 75:72. Lõpuks võitles Rock suure pusimise peale välja lisaaja ning seal ei antud Rakverele enam mingit võimalust. Rocki raudvara Marek Doronin tegi selgelt oma hooaja parima esituse ja pani peaaegu täismaja seitsme järjestikuse punktiga rõkkama. Sellest hoobist Rakvere enam ei taastunudki.

Rakvere juhendaja Andres Sõber tunnistas, et tema hoolealused hakkasid lõpus väsima. "Saime suure edu sisse, aga ei osanud seda hoida, tegime ise lolle eksimusi. Panimegi 7-8 mängijaga ja on lõpuks saigi jaks otsa," ütles ta.

Kuigi Rockil väänasid Tanel Kurbas ja Doronin hüppeliigeseid ning Timo Eichfuss tegi taas häda põlvele, lootis Kullamäe, et Rovinari vastu saavad kõik pallurid, kaasa arvatud eilsest heitlusest kõrvale jäänud leedulased Augustas Peciukevicius ja Karolis Petrukonis, platsile joosta.