Foto: ALDO LUUD
Auto-Moto uudised
29. november 2014, 07:00

Autospordiaasta lõpetamisel särasid eredaimalt ralliässad (2)

Eile pandi Tartus särava galaga punkt tänavusele autospordiaastale. Kõige tihedam konkurents hooaja parimate tiitlitele valitses seekord rallipaaride seas ning lõpuks said Eesti esiekipaaži tiitli endale tulevaks hooajaks koha WRC sarja tehasetiimis kindlustanud Ott Tänak – Raigo Mõlder.

Mõistagi mainiti õhtu jooksul ära ka teised tänavu maailmas mehetegusid teinud Maarjamaa ralliässad: MM-rallidel jooksnud Dmack karikasarja võitnud Sander Pärn ning kahes tugevaimas klassis Soome meistriteks kroonitud Karl Kruuda ja Kaspar Koitla. "Vanasti arvasime Soomes, et me oskame sõita, aga te tulite ja näitasite, et Soome on nüüd Eesti väikevend," naljatles oma kõnes autospordiliidu president Ari Vatanen.

Soomlasest ralli eksmaailmameistri sõnul on tal suur au olla Eesti autospordi suursaadik maailmas ning ta rõhutas, et ükski teine spordiala ei suuda pakkuda selliseid emotsioone kui tehnikaalad. "Meie spordis on palju rohkem tagasilööke kui edulugusid, aga see ongi selle ala võlu: me elame intensiivsemalt, me tipud on kõrgemad, madalseisud sügavamad," sõnas rallilegend.

Parimaks ringrajasõitjaks valiti Ralf Aron, parimaks krossiässaks Janno Ligur.