Peeter KümmelFoto: MATI HIIS
Talisport
29. november 2014, 15:38

Peeter Kümmel: täna ei olnud lihtsalt õnne (3)

Ruka MK-etapil 13. koha teeninud Eesti sprindikoondise liider Peeter Kümmel sõnas pärast võistlust Õhtulehele, et jääb enda sõitudega üldjoontes rahule. Õnnest jäi ainult puudu.

"Kvalifikatsioonis kõik klappis, 10. aeg ju tuli. Ja veerandfinaalis olin ka hea, sattusin juhuse tahtel kõige kiiremasse gruppi. Ega millegi taha nüüd see poolfinaal küll ei jäänud, õnne jäi ainult natuke puudu," ütles Kümmel võistlusjärgselt.

Sprinteri hinnangul on vorm praegu terav. "Hooajaeelsed treeningud sujusid hästi, treeneriga sain suhelda nii palju kui oli vaja," lausus suusakoondise raudvara.

Ruka MK-etapi võitis 28-aastane norralane Eirik Brandsdal, kellele see oli karjääri viiendaks MK-etapi võiduks. Purjuspäi sõitmisega rahvusvahelisse meediasse jõudnud Norra suusakoondise superstaar Petter Northug jäi teiseks, kaasmaalased Sondre Turvoll Fossli ja Finn Haagen Krogh kolmandaks-neljandaks. Finaali tahaotsa jäid venelased Aleksei Petuhhov ja Sergei Ustjugov. Marko Kilp jäi eelsõidus 44. kohale, Siim Sellis platseerus 49. kohale.

Naistest võitis Ruka MK-etapi suursoosik Marit Björgen. Poodiumi madalamad astmed hõivasid sloveenlanna Katja Visnar ja Sotši sprindi olümpiavõitja Maiken Caspersen Falla. Piret Pormeister lõpetas 57., Triin Ojaste 65. kohal.