Kalle KlandorfFoto: MATI HIIS
Korvpall
29. november 2014, 19:11

TLÜ/Kalev seljatas TTÜ, Reimo Tamm tegi hiilgava mängu (2)

Tallinna Ülikool/Kalev on vaikselt hiilimas tagasi Alexela korvpalli meistriliiga tublide keskmike sekka. Täna õhtul alistas Kalle Klandorfi juhendatav meeskond TTÜ üliõpilased 78:67 (18:15; 25:12; 15:21; 20:19).

Tallinna Kalevi poolelt tuleb iseäranis esile tõsta mängujuht Reimo Tamme, kes oli nähtavasti saanud innustust eile võimsa õhtu teinud Brandis Raley-Rossi käest. Tamme püss paukus terve mängu, tulemuseks 29 punkti, 7 lauapalli ja 6 resultatiivset söötu 35 minuti peale.

Tamme toetasid eelkõige leedulane Robertas Grabauskas 14 punkti ja 9 lauapalliga, omal kohal oli ka uus leegionär Serbiast Nikola Kuga, kelle kolm tabavat kaugviset aitasid Kalevil eest ära rebida. Kuga arvele jäi 9 punkti ja 8 lauapalli. Raido Roos lisas 11 punkti. Tallinna Kalevil on basket.ee andmete järgi turniiritabelis 3 võitu ja 8 kaotust, millega hoitakse meistriliigas 7. kohta Valga ja Audentese ees. 

TTÜ jätkab kaotuste lainel. Pärast teisipäeval saadud "sauna" TÜ/Rocki käest näidati jällegi mannetut mängu, kus võitlema olid tulnud vaid neli meest - Kiur Akenpärg, Jaan Puidet, Kristjan Makke ja Toomas Raadik. Makke arvele jäi 21 punkti, 7 lauapalli (5 ründelauast) ja 2 blokki, Raadik tegi kaksikduubli 11 punkti ja 12 lauapalliga. Akenpärg lisas 18 punkti, Puidet 8 punkti ja 9 lauapalli.

TTÜ pingi toetus oli pehmelt öeldes košmaarne - Priidik Ulp oli ainus, kes sai 15 minuti jooksul käe valgeks. Tõsi, ülejäänud mehed pääsesid platsile vaid kolmeks-neljaks minutiks. TTÜ jätkab koduses meistriliigas kuuendal kohal 5 võidu ja 7 kaotusega. 

Heino Lill sõnas teisipäeval, et meeskond igatseb taga Joonas Järveläinenit ja Andrew Arnoldit, keda kimbutavad vigastused. Samas oli Lill teisipäeval kriitiline ka ülejäänud meeskonna suhtes, sõnades, et mehed peavad mängudes olema agressiivsemad, et kuhugi kõrgemale tõusta.