Õnnelik Janar Soo.Foto: LAURA OKS
Korvpall
29. november 2014, 19:40

TYCO Rapla küttis kodupubliku toel Pärnule "sauna"

Korvpalli Eesti meistriliigas oli üle pika aja põhjust rõõmustamiseks just Rapla fännidel. Novembrikuu viimases mängus alistasid Aivar Kuusmaa hoolealused Pärnu korvpallimeeskonna koguni 92:68. Võit on magus, sest hooaja avavoorus kaotas Rapla Pärnule kahe punktiga.

"Oli ka aeg," sõnasid mõned Rapla fännid pärast lõpuvilet. Kuuest novembrikuu mängust oli enne tänast mängu võidetud vaid üks matš. Lisaks selgus novemebrikuu jooksul, et Martin Paasoja ei saa operatsioonilauale mineku tõttu meeskonda aidata ja liidriks kujunenud lätlane Kristers Zeidaks tarvitas kanepit.

Aivar Kuusmaa ei lasknud end pidevatest tagasilöökidest morjendada ja lootis, et hooaja avamäng Pärnuga on meeskonnale seekord piisavaks motivatsiooniks, et saada võit kätte. Oligi, ja veel kuidas.

Juba esimesel veerandajal läks Rapla juhtima 29:21. Initsiatiivi ei lastud käest ära ka poolaja lõpuks, mille järel oli tablool seis 51:41. Juba selleks hetkeks oli leegionäridel Ernestas Ezerskisel ja Ziga Fifoltil käes üle 10 punkti, samuti ka Rait Keerlesel.

Teisel poolajal panid Kuusmaa hoolealused Pärnu meestele kaitses "haamri" peale. Rapla tegi kolmandal veerandajal mitu spurti, võites veerandaja 23:13 ja üldkokkuvõttes oldi ees juba 74:54. Viimased 10 minutid olid vormistuse küsimus ja võitjas kordagi kahtlust ei tekkinud.

Rapla mänedžer Jaak Karp oli pärast võitu positiivselt meelestatud: „Ülimalt positiivne tunne on, eelkõige kuna meil oli vaja nii endale, fännidele kui ka toetajatele tõestada, et me suudame võita. Saime järjest kaotusi, kuid need kaotused olid eesti kõige parematele klubidele Cramole, Rockile ja Tarvale. See võit oli hea meile kõigile. Hea meel on selle üle, et mängisime meeskondlikult. Meil on tegelikult viimased kolm nädalat olnud raske aeg ja positiivne on see, kuidas meeskond hoidis kokku – 21 resultatiivset söötu ja kuuel mehel oli kahekohaline arv punkte ja see on see, mida meil praegu vaja oli," sõnas Karp basket.ee vahendusel.

„Korvpall algab kaitsemängust ja kui me ei suuda ei maa-ala kui ka mees-mees kaitsega vastastega hakkama saada, siis me ei saagi oma mängu käima. Lisaks sellele ei saanud ka rünnakut käima. Surusime liiga palju liikumisi peale," loetles KK Pärnu mänedžer Mait Käbin oma meeskonna tänaseid puudujääke. „Ei saa ainult mängijaid süüdistada, vaid ka treenerid on süüdi. Üritasime Heiko Rannulaga küll mängu muuta, aga ei saanud täna hakkama. Peame sellest mängust tegema rahulikult omad järeldused ja edasi minema," lisas ta.

Rapla leeris said käe valgeks 10 mängijat, üle 30 minuti mängis vaid leedulane Ezerskis, kes oli ka meeskonna edukaim mängija 16 punkti, 7 lauapalli ja 7 resultatiivse sööduga. Kahekohalise arvu punkte tõid Raplale veel Keerles, Fifolt, Sander Saare ja väljakul kõik visked tabanud Andre Pärn.

Pärnu meeskonda vedas eelkõige Ronaldas Rutkauskas 22 punktiga. Ära tuleb märkida ka Rannar Raapi, kes teenis koguni 10 vabaviset, tabades neist 9 ja saades kokku 11 punkti. Renato Lindmets tõi 9 punkti ja 6 lauapalli.

Kui kahepunktivisete tabavus oli meeskondadel peaaegu võrdne (Raplal 47%, Pärnul 51%) ja pallikaotusi tehti samuti võrdväärselt, siis kolmese tagant ei suutnud pärnulased pea kordagi tabada. 22-st üritusest läks sisse vaid...kaks (9%). Rapla tabas 7 kaugviset 15-st.

Rapla asub basket.ee andmete põhjal korvpalli meistriliiga edetabelis nüüd 6 võidu ja 5 kaotusega 4.-5. kohal, Pärnu hoiab veel 6 võidu ja 4 kaotusega kinni kolmandast kohast.