Diego Costa ja Wes BrownFoto: ANDREW YATES
Jalgpall
29. november 2014, 22:50

SUUR ÜLEVAADE: Chelsea ei leidnud visa Sunderlandi vastu lahendusi, ManU sai kibeda võidu Hull City üle (1)

Jose Mourinho juhendamisel Inglismaa meistriliigat valitsev Chelsea ei leidnud täna võõrsil mingit rohtu Sunderlandi kaitse vastu ja leppis väravatega viigiga. Manchester United, Liverpool ja Arsenal teenisid see-eest väärtuslikud võidud, kuigi esimese jaoks võis võit tulla karmi hinnaga.

Chelsea oli agressiivne. Diego Costa liigagi agressiivne.

Esimesel poolajal ei olnud kahtlustki, et mängu peremehe rollis on külalismeeskond. Chelsea haaras initsiatiivi, valdas palli selgelt rohkem ja püsis Sunderlandi väljakupoolele enamiku 45-st minutist. Sunderlandile tuleb tunnustust avaldada enda meelekindla kaitse tõttu: Chelsea ründajatel ja poolkaitsjatel ei lastud rünnakuid vabalt luua, Diego Costat survestati pidevalt.

Mõlemad pooled suutsid avapoolaja jooksul ka väravaraami lüüa. Chelsea poolelt lõi Willian kauglöögist posti, Sunderlandi leerist tabas latti ühel rünnakul Santiago Vergini.

Mängu edenedes läksid treenerid ja jalgpallurid iga minutiga rohkem närvi, mis peegeldus ka mängupildis. Sunderlandi abitreener Mauricio Taricco saadeti lõpuks platsilt minema pärast sagedasi karjeid. Diego Costa lõi aga John O'Shea'd näkku pärast viimase ohtlikku niitmist.

Teine poolaeg suuri muutusi ei toonud. Chelsea pressis ja püüdis edu saavutada lühikeste söötudega, aga Sunderland oli kaitses tähelepanelik ja ei lasknud tabeliliidril ihaldatud väravat lüüa. Parim võimalus tekkiski lõpuks kodumeeskonnal, kui Connor Wickhami pealelöögi tõrjus Thibaut Courtois, mille järel sai üliohtlikult löögile omakorda Adam Johnson, kuid viimase üritus läks meetri võrra väravast mööda.

Diego Costa kaklused Manchester Unitedi endiste kaitsjatega ei olnud samuti läbi: hispaanlane lõi õhuvõitluses Wes Browni, mille eest näitas kohtunik kollast kaarti. Kuna Costal oli ka eelmisest mängust kollane kaart all, peab ta järgmise matši Tottenham Hotspursi vastu vahele jätma.

Chelsea jätkab Inglise meistriliiga liidrina, olles 13 mänguga kogunud 33 punkti. Sunderland tõusis 14. kohale 14 punktiga, kusjuures nad on kaotanud ainult kolm mängu (ja teinud 8 viiki).

ManU vigastusteraport täienes jälle

Manchesteri Punased Kuradid olid hädavaevu veepinnal püsiva Hull City vastu hoos ja lõid liiga autsaiderile kolm vastuseta väravat. Unitedi jaoks tuli võit valusalt, sest keskväljamaestro Angel Di Maria vigastas varakult enda tagareie lihast. See oli Unitedile juba 42. vigastuseks tänavusel hooajal.

United alustas ründavalt ja 16 minutit pärast matši algust sai värava kirja Chris Smalling. Mäng jätkus Louis van Gaali meeskonna dikteerimisel, väravavaht David De Gea sekkus minimaalselt. Kolm minutit enne avapoolaja lõppu suurendas eduseisu Wayne Rooney, hea eeltöö tegid Mata, mängu parimaks valitud Ander Herrera ja Robin van Persie.

Teisel poolajal üritas Hull City, mis üritas, kuid ainsaks ohtlikuks momendiks jäi Nikica Jelavici pealöök, mis lendas raamist meetri-kahe võrra mööda. Unitedi lõppseisu vormistas peagi van Persie, kellele see oli alles kaheksandaks väravaks Inglise meistriliigas tänavusel aastal. Paarkümmend minutit sai väljakul olla ka säärevigastusest taastunud Kolumbia staar Radamel Falcao, kes sekkus vahetusest. 

United jätkab võiduga Inglise meistriliigas neljandal kohal 22 punktiga, Hull City on 17. kohal 11 punktiga.

Steven Gerrard ei lase enda aastapäevi naljalt ära rikkuda

85. minutil sai Glen Johnsonil kõrini. Stoke City oli järjekordne meeskond, kes tahtis Liverpooli nende kodustaadionil nõelata ja neil oli mitu head võimalust enda tahte realiseerimiseks. Kuid kui ise ei löö ära, lüüakse sulle.

Mängu eel oli Liverpooli peatreener Brendan Rodgers teinud mitu vangerdust. Esmalt asendas ta meeskonna kapteni Steven Gerrardi keskväljakul Philippe Coutinhoga. Tänane päev märkis Gerrardi jaoks 16. aastat, mil ta pani Premier League'is esmakordselt Liverpooli särgi selga ja sai platsile. Lisaks Gerrardi pingi peale jätmisele otsustas Rodgers Stoke'i üllatada kaitseliinis: Dejan Lovreni asemel mängis Kolo Toure, Alberto Moreno kohta täitis Jose Enrique.

Stoke oli sunnitud tegema ühe olulise käigu juba enne matši, sest ääremängija Victor Moses sai vigastada eelmises liigamängus Burnley vastu. Mosesi asemel sai oma võimaluse Marko Arnautovic.

Esimese 45 minuti möödudes oli Anfieldi kogunenud publikul põhjuseid küllaga Liverpooli suunas vilistamiseks. Stoke'i poolkaitsja Steve Sidwell pidi mängust varakult lahkuma kui põrkas kokku Rickie Lambertiga, millest esimene ei kosunudki. Sidwelli asemel tuli platsile Glenn Whelan, aga temagi sai mängida vaid loetud minutid vigastuse tõttu. Kolmanda variandina lülitas Stoke City peatreener Mark Hughes mängu kunagise Liverpooli mehe Charlie Adami.

Teisel poolajal mängupilt avanes. Suurepärased võimalused olid Jordan Hendersonil (Liverpool) ja Mame Biram Dioufil (Stoke), kuid Hendersoni volley-löök läks napilt mööda ja Dioufi ürituse sai kätte Simon Mignolet. Mõned minutid hiljem tabas Bojan "Olen FIFA Manageris kõva tegija" Krkic posti ja Lucase pommlöök rihtis täpselt Stoke'i väravavahti Asmir Begovici.

82 minutit oli juba möödunud kui Stoke teenis nurgalöögi, mille tagajärjel pääses jällegi Diouf üliohtlikult löögile, aga Raheem Sterling oli väravajoonel õigel ajal õiges kohas.

Vahetusest sekkunud Steven Gerrardi närvid tõmbusid vaikselt mustaks. 85. minutil andis ta vaimustava tsenderduse karistusalla ja - voila - Rickie Lambert sai jaole. Lamberti jõuline pealöök tabas latti ja enne kui Gerrard ropendanuks läbi 64 ingliskeelset sõna, oli tagasi põrkunud pall maandunud Glen Johnsoni jalge ees, kes suunas nahkkera külmavereliselt võrku.

Liverpoolil on tänase võiduga koos 17 punkti, millest piisab Premier League'is 11. kohaks. Stoke City on kohe Liverpooli selja taga 15 punktiga.

Arsene Wengeril on 99 probleemi, kuid Danny Welbeck pole üks neist (austusavaldus Ariana Grande pophitile "Problem")

Kuigi West Bromwichi kodustaadionil The Hawthornis võis märgata silte, millel oli kirjas "Arsene - aitäh mälestuste eest, kuid aeg on lahkuda", oli hallipäise prantslase nägu kõigutamatu. Teda juba naljalt minema ei lööda.

Wenger on tuntud oma omaduse poolest teha sitast...kui mitte sai, siis kehv sepik küll. Danny Welbeck on üks Unitedis kahvatuks jäänud Inglise noormees, kellesse Wenger usub ja täna õhtul tõestas Welbeck, mis on Wengeri lootuse taga.

Juba avapoolajal survestas Arsenali kahurivägi West Bromwichi pidevalt ja ainult puuriluku Ben Fosteri pingutused hoidsid ära kiire avavärava. Omad šansid olid Welbeckil, Santi Cazorlal ja Alexis Sanchezil, kuid parim võimalus oli vaieldavalt vigastusest tagasi tulnud Prantsuse ründajal Olivier Giroudil, kes mängis Fosteri kavalalt üle, kuid tema äärelt sooritatud löök lendas tühja värava eest läbi.

Ei saa Arsenal läbi ka ilma uue vigastuseta - Nacho Monreal pidi mängu kestel väljakult lahkuma, teda asendas Kieran Gibbs.

60. minutil hiilgas Santi Cazorla, kes tegi pika jooksu West Bromi värava suunas, andis tsenderduse keskele ja nobedal Welbeckil ei jäänud muud üle kui pall peaga kindlalt väravasse juhtida.

West Bromwich oli lähedal viigiväravale mängu lõpuminutitel kui Saido Berahino pealöök tabas latti, aga kolm võidupunkti kuulus lõpuvile kõlades ikkagi Londoni meeskonnale.

Arsenal tõusis Premier League'is 20 punktiga esikuuiku lõppu, West Bromwich langes 15. kohale 13 punktiga.

Teised tulemused:

Burnley - Aston Villa 1:1 (Ings 87., pen. - J Cole 38.)
Queens Park Rangers - Leicester City 3:2 (Morgan OG 37., Fer 45., Austin 73. - Cambiasso 4., Schlupp 67.)
Swansea - Crystal Palace 1:1 (Bony 15. - Jedinak 25., pen.)
West Ham - Newcastle (Cresswell 56.)

Kogu turniiritabeli leiad SIIT.