Pärnu võrkpallimeeskonna peatreener Avo Keel.
Võrkpall
1. detsember 2014, 07:00

Pärnu võrkpallil magushapu nädalavahetus

Pärnu võrkpalliklubi nädalavahetus Eesti-Läti ühisliigas oli kummaline – laupäeval osati 2:3 kaotada liiga ühele nõrgimale klubile Daugavpils Universitatele, eile heastati allajäämine korraliku esitusega teist kohta hoidva RTU/Robežsardze vastu. Riiast sõideti tagasi 3:1 võiduga.

"Kõige naljakam, et kui ära magasime, oskasime jälle mängida. Tuleb tõdeda, et mentaalses pooles on endiselt puudujääke. Olen juba ammu rääkinud, et minu jaoks on suurim näitaja, kuidas mängitakse endast eeldatavalt nõrgemate meeskondade vastu. Endasuguste või tugevamate vastu pole keskendumine ju probleem," rääkis Keel pärast võitu RTU üle. Hoolimata selgelt paremast mängijamaterjalist lasid pärnakad Daugavpilsil esimese geimi 13:25 kaotusest toibuda ja nii pidi Pärnu hoopis ise punnitama, et kaks geimivõitu ehk vähemalt üks punkt kätte saada. "See kaotus oli ikka kurjast. Proovisime toimivat koosseisu leida, aga jäimegi otsima," meenutas Keel, ent lisas, et mängijatele suurt peapesu ei teinud.

"Puudutasime RTU matši eel Daugavpilsi mängu väga vähe. Panime hoopis RTU vastu taktika paika ja kui esimese geimi lõpp välja jätta, siis see töötas," märkis Keel rahulolevalt.

Käe verevarustuse probleemi tõttu pikalt platsilt eemal olnud nurgaründaja Kardo Kõresaar oli nädalavahetusel taas mängukõlbulik ning tõi Daugavpilsi vastu 12 ja RTU vastu 14 silma. "Rünnakupoolel oli ta täitsa tubli keskmik. Praegu saab ta kõike kaasa teha ja kui ta organism on vere liikumiseks teise tee leidnud, siis on esialgu hästi," hindas Keel 27aastast Kõresaart.

Pärnu koperdamise abil haaras ühisliigas liidriohjad Tartu Bigbank, kes oli laupäeval võõrsil 3:0 üle ASK/Kuldigast. 23 punkti kogunud Tartule järgnevad 22 punktiga RTU, Pärnu ja Tallinna Selver on 21 silma peal. Sealjuures on RTU-l peetud 10 kohtumist konkurentide 9 asemel.