Eesti juunioride koondise kapten Marie Turmann kutsuti EMile asendusliikmena. Nagu tulemusest näha, sai ta kenasti hakkama!Foto: WCF/Richard Gray
Spordiblogi
1. detsember 2014, 10:54

Pluss, miinus ja ennustus | Curling, laskesuusatajad ja Rocki võidušanss eurosarjas (2)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 1. detsembri valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Eesti curlingunaiskond näitas Šveitsis peetud Euroopa meistrivõistlustel südi mängu ja sai A-divisjonis 10 tiimi seas 8. koha. See tähendab, et eestlased jäid maailmajao tugevaimasse seltskonda püsima ka järgmiseks aastaks. Boonusena alistati kuuendas voorus ala sünnimaa Šotimaa, kes lõpuks heitles end pronksile. Laupäeval oli Maile Mölderil, Marie Turmannil, Helen Nummertil, Küllike Ustavil ja Marju Velgal võimalus ennast murda ka MMile, kuid seal jäädi heitluses Norraga siiski vastastele alla.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Eesti laskesuusatajatelt pole sel hooajal nigelaid ettevalmistustingimusi arvestades tähtede taevast allatoomist põhjust loota ja seda näitasid ka nädalavahetusel peetud esimesed ametlikud jõuproovid. Segateatevõistkond suutis eile Östersundis alanud MK-etapil selja taha jätta vaid Leedu ja Suurbritannia, klassi võrra madalamas IBU karikasarjas suutis end esimese 30 sekka murda vaid vanameister Indrek Tobreluts.

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS

60 protsenti on tõenäosus, et Tartu Ülikool/Rock võidab homme korvpalli Eurochallenge’i B-grupis koduväljakul Rumeenia klubi Targu Jiu Energiat. Kuigi eurosarja avakohtumises lagunes Rock viimasel veerandajal täiesti ja lõpuks said ameeriklastele toetuvad vastased kindla 74:56 võidu, on Rock allajäämisest alates korraliku hoo sisse saanud. Kui poolvigased mängijad, näiteks Augustas Peciukevcius, mänguks korda saavad, siis on Rocki šansid revanš võtta ja suur samm 16 parema hulka astuda päris kobedad.