Augustas Peciukevicius. Foto: Mari Luud
Korvpall
2. detsember 2014, 07:00

Rock võitleb "viie Raley-Rossiga", Peciukevicius peaks mängima (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond kohtub täna Eurochallenge’i sarja B-grupis koduväljakul Rumeenia klubi Targu Jiu Energiaga ja nagu nelja-liikmelistes gruppides ikka, on seegi mäng ülioluline. Võidu korral astutakse suur samm 16 parema sekka pääsemiseks, kaotuse korral tuleb järgmisel nädalal võõrsil Sofia Lukoil Academicut kindlasti võita.

Pärast avavooru kaotust võõrsil Targu Jiule on Rock kaks järgmist vastast – Lukoil Academicu ja ungarlaste Körmendi – maha murdnud ning hea hoo jätkuks kuluks ära ka revanš Rumeenia liigas nelja võidu ja nelja kaotusega kaheksandat kohta hoidvalt Targu Jiult. Et Rocki kaotusnumbrid olid nurjunud viimase veerandaja tõttu koguni 56:74, siis suure tõenäosusega ei suuda Rock korvide vahet enda kasuks pöörata. Et Rocki rahuldaks esialgu ka tavaline võit, pole sellest hullu.

Kuigi Rock on oma mängumootori korralikult käima saanud ka ilma kubemelihase vigastusega hädas oleva leedulasest põhimängu-juhi Augustas Peciukeviciuseta, siis riskide maandamiseks oleks parem, kui ta suudaks lõpuks kogu mängu vastu pidada. Esmalt proovis ta platsile naasta kolme nädala eest Lukoil Academicu vastu ja teist korda 10 päeva eest Raplas.

Rocki füsioterapeudi Martin Vahimetsa sõnul peaks Peciukevicius olema mängukõlbulik, sest viimasel ajal pole ta valu tundnud. "Kui valu pole, siis ei saa tema mängitamist kellelegi ette heita. Lihase puhul ei saa mingit vahepealset asja olla, kas valu on või seda pole. Loodame, et seekord peab ta ka võistlusolukorras vastu," ütles Vahimets ja lisas, et kõik peale Joosep Toome peaks täna samuti kaasa tegema.

Et eelmisel nädalal oli Eurochallenge’is vahenädal, sai Rock jõudu katsuda vaid Eesti meeskondadega. Reedene heitlus Tarvaga läks konarlikult ja kallutati enda kasuks alles lisaajal. Suurimat peavalu valmistas tartlastele Tarva tagamängija Brandis Raley-Ross, kes viskas koguni 38 punkti.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ei arvanud, et teravate tagameeste katmine on Rocki üleüldine probleem, aga tõdes, et lihtne ei saa täna olema. "Nüüd peame heitlema viie Raley-Rossiga," viitas ta Targu Jiu viiele ameeriklasele, kellest 210 cm pikkune Larry Turner on küll keskmängija.