LOOTS: Bengalsi peatreener Marvin Lewis näitas Buckaneersi vastu, et ka külje-joonelt võib teha mängu võitvaid lükkeid. Foto: AFP
NFL ameerika jalgpalli liiga
2. detsember 2014, 07:00

Väike sohk andis Bengalsile play-off-jahis edu (1)

Cincinnati Bengalsi peatreener Marvin Lewis rikkus mängus Tampa Bay Bucaneersiga otsustaval hetkedel reegleid, ent kindlustas sellega klubile magusa 14:13 võidu ning mehe kavalat lüket kiidetakse jänkide meedias taevani.

Enne pühapäevaõhtust kohtumist oli Buckaneers tänavu võitnud vaid kaks ja kaotanud üheksa. Vanajumal soovis aga näha võrdset matši ja nõnda sai Bengalsi mängujuht Andy Dalton laupäeval kõva kõhuviiruse ja tegi viimast korda mao tühjaks vaid mõni minut enne avavilet.

Quarterback suutis vaatamata haigusele siiski juhtrolli kanda ning nõnda oli Bengals 32 sekundit enne matši lõppu peal 14:13.

Pall oli aga Tampal. Mängujuht Josh McCown viskas kauni 21jardise söödu, mis tõi floridalased piisavalt lähedale Cincinnati väravaalale, et üritada väravalööki. Kell tiksus halastamatult ja kiirustav McCown oli juba 15 sekundit hiljem valmis palli uuesti mängu panema, kui Lewis viskas väljakule punase signaalrätiku.

Peatreeneri poolt platsile loobitud rätt tähistab Ameerika jalgpallis käsku, et kohtunikud vaataksid eelmise mängusituatsiooni kordusest üle. Seda ei saa aga nõuda viimase kahe mänguminuti jooksul ehk Lewis rikkus reegleid. Selleks, et vilemehed saaksid Lewisele karistuse määrata (üks kaotatud time out), pidid nad aga kella peatama ning samal ajal vaatasid kohtunikud oma initsiatiivil korduse üle. Ja tuvastasid, et Buckaneersil oli väljakul tosin meest lubatud 11 asemel. Selle eest saadud karistus kukutas tampalased taas väravast kaugele ning edeneda enam ei suudetud – Bengals võttis aasta kaheksanda võidu viigi ja kolme kaotuse kõrvale ning on neli mängu enne hooaja lõppu kinni oma divisjoni esikohas. Sel nädalal kohtutakse divisjonirivaal Pittsburgh Steelersiga, kel koos seitse võitu ning viis kaotust ehk Bengals püsiks ka kaotuse korral play-off-kohal.

Margus Hundi osalemine ka tolles matšis on kahtluse all. Kaks nädalat tagasi mängus New Orleans Saintsiga jalavigastuse saanud eestlane pole novembri keskpaigast alates treenida saanud. Mängijal endal on klubi reeglitega keelatud oma vigastust kommenteerida ning Lewis ei soovinud eile Cincinnati ajakirjanikele eestlase kohta uut infot jagada.