Mario BalotelliFoto: Peter Byrne
Jalgpall
2. detsember 2014, 15:42

Antisemitismis süüdistatud Balotelli: mu ema on juut, nii et olge vait (9)

Pahandused, ikka ja jälle pahandused! Mario Balotelli postitas Instagrami pildi, millega tahtis seista vastu rassismile, välja kukkus see aga nii, et nüüd süüdistatakse jalgpallistaari ennast rassismis ja antisemitismis!

Balotelli nüüdseks kustutatud postituse sõnum oli järgmine:

"Ära ole rassist! Ole nagu (Super) Mario - jaapanlaste poolt loodud Itaalia torumees, kes räägib inglise keelt ja näeb välja nagu mehhiklane... Ta hüppab nagu mustanahaline ja ajab raha kokku nagu juut!"

 

Mõistagi ajas taoline postitus paljudel harja punaseks ning nad külvasid selle üle vihaste kommentaaridega. Seepeale tegi Balotelli aga asja veelgi hullemaks, vastates kriitikale: "Mu ema on ka juut, nii et olge palun kõik vait." Peagi kustutas ta ka selle postituse.

Lõpuks esines Balotelli vabandusega, milles rõhutas, et ei tahtnud kedagi solvata ning soovis asjale lihtsalt huumoriga läheneda. "Mitte kõigil mehhiklastel ei ole vuntse, mitte kõik mustanahalised ei hüppa kõrgele ja mitte kõik juudid ei armasta raha," kirjutas ta.

Vabandusele vaatamata ähvardab Balotellit minimaalselt viie mängu pikkune mängukeeld, Inglismaa jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon on võimalikku rassismi- ja antisemitismijuhtumit juba uurima asunud.