TÜ ROCK VS TARGU JIU ENERGIA.Foto: MARI LUUD
Korvpall
2. detsember 2014, 20:51

REPORTAAŽ JA GALERII: Tartu Ülikool/Rock sai eurosarjas emotsionaalse võidu Rumeenia klubi üle! (1)

Tartu Ülikool/Rock võitis tulemusega 66:59 korvpalli Eurochallenge'i sarjas koduväljakul Rumeenia liiga keskmikku Targu Jiu Energiat. B-grupis on Rockil nüüd koos kolm võitu ja üks kaotus.

Mäng algas mõlemalt poolt rabedalt, kuid esimeste minutite järel oli pisut kindlam Targu Jiu, kes hoidis 4punktilist edu veerandaja lõpuni – 12:16 Rocki poolt vaadatuna. Rocki esimese perioodi positiivseim pool oli Augustas Peciukeviciuse mängusekkumine, kes oli hädas küll visketabavusega, aga jaksas korralikult tööd teha. Negatiivseim seevastu Janar Taltsi 3 kiiret viga.

Teise veerandaja sissejuhatuseks hoidis Rock vastaseid viie minuti jooksul kuival, aga ise suudeti visata samuti vaid 5 punkti. Avapoolaeg jäigi haruldaselt skoorivaeseks ja Rock oli endiselt kaotusseisus 23.24. Sealjuures oli Rocki resultatiivseim samuti mängupausilt naasnud teine leedulane Karolis Petrukonis 8 punktiga. Vähemalt esimese 20 minuti jooksul ei saanud Rock kordagi oma rünnakut käima ja selle tunnistuseks oli ka 9 pallikaotust.

Pärast vaheaega oli mõlema tiimi poolelt praaki vähem, aga kõige rohkem sai pausist kasu Targu Jiu mängujuhi Giordan Watson, kes tabas kolm kaugviset järjest ja ei lasknud Rockil ennast üldsegi mugavalt tunda. Otsustavale perioodile läks Rock vastu ikka ühepunktilises kaotusseisus 43:44.

Suurima aplausi teenis aga täna õnnelik pealtvaataja, kes tabas veerandajapausil viske keskjoonelt ja sai auhinnaks suure televiisori!

Ei tea, kas vahepala ajas ka Rocki mängijatel vere keema, aga neljandat veerandaega alustati kahe kaugviskega ja mindi ette 48:44. Kolmesejoone tagant näitas head kätt Gert Dorbek, kes oli selleks hetkeks tabanud juba kolm kaugviset. 178 cm pikkune Watson oli kogunud aga kolmanda veerandi soolost nii palju enesekindlust, et hakkas tabama järjest raskemaid viskeid ja Rocki edu sulas 5 minutit enne lõppu taas nulli peale.

Seejärel jäi Rock rünnak impotentseks ja kolm minutit enne lõppu leiti ennast 51:56 kaotusseisust. Kuid viimased minutid olid jällegi rõõmsamad. Timo Eichfussi ja Tanel Kurbase kolmesed viisid kodumeeskonna 1.21 enne lõppu taas 61:59 ette ja panid saali taas rõkkama.

Pärast mõlemapoolseid ebaõnnestumisi meelitas lõpuminutiteks väljakule pääsenud vanameister Valmo Kriisa välja ründevea ja 18,5 sekundit enne lõppu viisid Tanel Soku vabavisked Rocki juba 63:59 juhtima. Lõpuks jäid Rocki võidunumbriteks 66:59, meeskonna edukaimaks tõusis Timo Eichfuss, kes viskas 18 punkti ja hankis 8 lauapalli.

Et B-alagrupi teises tänases kohtumises kaotas Körmend Sofia Lukoilile 63:76, kerkis TÜ/Rock ka grupi ainuliidriks.

Tabeliseis: 1. Rock 3 võitu, 2.-3. Rovinari ja Körmend 2, 4. Lukoil 1