KINK: Tiimijuht Christian Horner (vasakul) ja insener Adrian Newey (paremal) saatsid Sebastian Vetteli Red Bullist teele punase pulliga.Foto: Red Bull Racing
Auto-Moto uudised
3. detsember 2014, 07:00

Sebastian Vettel pääses vihma käest räästa alla (2)

Ferrari järgmise aasta vormel on kuulduste poolest nõnda kehv, et Kimi Räikköneni ning tiimi uustulnuka Sebastian Vetteli ees tuleb lausa vabandada.

Kuigi neljakordne F1 maailmameister Sebastian Vettel on juba ametlikult Ferrari piloot, käis ta eile veel viimast korda Red ­Bulli tehases. Vettel tänas kõnes kõiki vormelitalli töötajaid ning sai vastutasuks eklektilise kingikoti, kus sees näiteks miniatuurne punane pull, espressotass, tulipunased ujumispüksid ning lubadus, et kui ta kunagi Itaalia meeskonnast lahkub, saab ta endale ka ühe MM-tiitli toonud Red Bulli masina. "Me ei taha, et see otsapidi Maranellosse (Ferrari kodutehasesse – toim) jõuaks, selgitas tiimipealik ­Christian Horner, miks Vettel kohe endist masinat kätte ei saa.

See aeg võib kätte jõuda oodatust varemgi: kui Vettel lahkus Red Bullist juba pärast esimest raskemat hooaega, siis mida võib ta arvata Ferrari hetkeseisust? Sakslane sai möödunud nädalal Fiorano ringrajal läbida pea sada ringi Ferrari 2012. aasta vormeliga ning ahhetas pärast: "Räägitakse palju muinasjutte Ferrarist ja sellest, kuidas on punase masina roolis olla. Ma saan neid vaid kinnitada!"

Tolle masinaga kaotas ­Fernando Alonso MM-tiitli ­Vettelile vaid kolme punktiga. Esimesed salajased testid näitavad, et Ferrari tuleva aasta vormel pole pooltki nii väle. "Me ei tohiks unustada Sebastiani ja Kimi ees nende 2015. aasta sõiduvahendi pärast vabandada," ütles üks meeskonna insener väidetavalt Itaalia autoajakirjanikk Leo Turrinile.