MUHU RAKETT: Timo Eichfuss (paremal) mängis Rocki võidumängus Targu Jiu Energiaga suurt rolli terve kohtumise ja kogus lõpuks 18 punkti. Foto: MARI LUUD
Korvpall
3. detsember 2014, 07:00

Superhoos Timo Eichfuss kinkis Rockile võidu, mis tegi elu hoopis lihtsamaks

Tartu Ülikool/Rock sai korvpalli Eurochallenge’i sarjas koduväljakul emotsionaalse 66:59 võidu Rumeenia ­liiga keskmiku Targu Jiu Energia üle. Veelgi tähtsam, et Rock tegi oma elu B-grupis nüüd üsna lihtsaks – edasipääsuks tuleb kahe nädala pärast kodus üle olla järjest langevas vormis olevast ungarlaste Körmendist.

Muidugi on asjad võimalik selgeks teha juba järgmisel nädalal võõrsil Sofia Lukoil Academicu vastu, aga Rocki jaoks on peamine see, et kõik on enda kätes ja teiste pärast muretsema ei pea. "Eurochallenge’is on alagrupis vaid neli meeskonda ja see formaat loob olukorra, kus iga mäng on tähtis ja paneb kõigile mõnusa pinge peale," rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast heitlust rahulolevalt.

Ta pakkus, et B-grupi tasavägine seis tõigi matši rabedust, mis ilmestas tervet esimest poolaega. Rock kaotas esimesed 20 minutit üsna harvanähtava skooriga 23:24(!), sealjuures ei tabanud tartlased ühtki kaugviset! "Ma ei tea, kas mina ei suutnud meestelt pingeid maha võtta, aga liigutasime palli liiga palju ja mängisime üle. Kaitse poolelt olid asjad mõlemal meeskonnal korras, sest kodutöö oli hästi tehtud," meenutas Kullamäe.

Rohkeid pallikaotusi ja närvilisust võisid põhjustada ka korvialuse ankru Janar Taltsi kolm kiiret viga ning reie lähendajalihase vigastusest taastunud eelmise hooaja staari Augustas Peciukeviciuse väljakule naasmine. Leedulane tegutses endale omaselt suure tahtejõuga, aga lõpuks vaatas protokollist vastu 21 minuti jooksul vaid üks väljakult tabatud vise üheksast katsest ja kolm pallikaotust.

"Tahtsin Augustast põhjalikult proovida juba esimesel poolajal ja numbritest hoolimata läks see õnneks. Ta ütles, et ei teinud endale uuesti haiget ja see on kõige tähtsam. Ja vähemalt kaitses oli ta mehe eest väljas," selgitas Kullamäe.

Eichfuss vedas Rocki

Ideaalist oli asi kaugel teiselgi poolajal ja hoolimata sellest, et Rock hakkas peamiselt Gert Dorbeki näol lõpuks kolmeseid tabama, ei suutnud tartlased ette minna. Viimasele kolmele minutile mindi vastu 51:56 kaotusseisust, kuid lõpp kuulus peaaegu täismaja saali meeleheaks ikkagi Rockile. Mäng lõpetati ­Timo Eichfussi ja Tanel Kurbase eestvedamisel 11:0 spurdiga – tartlased said hoolimata vahepeal põue pugenud kartusest kergemalt hingata.

18 punkti ja 8 lauapalli toonud Eichfuss on hoolimata valutavast põlvest üldse viimasel ajal suurepärases hoos olnud. Muhu Rakett on varasemast paremini hakanud tabama ka kolmeseid ja eilegi läbisid korvirõnga kaks kaugviset, mõlemad otsustavatel hetkedel. Märkimata ei saa jätta ka tähtsatel momentidel korjatud lauapalle ja vaheltlõiget.

"Kuigi täpsemalt ei tahaks vigastusest rääkida, siis eks ta loomulikult mängimist segab. Aga proovin võistkonda aidata nii palju kui saan," lausus Eichfuss ja lisas naljaga pooleks, et võib-olla tuleb tal poole jõuga mängimine paremini välja.

"Timo teeb väga kõva hooaega. Kahjuks on meie seis selline, et ta peab valuvaigistite peal mängima, aga ta ise ka tunnetab, et peab ja peab aina edasi panema," kiitis Kullamäe ligi kahemeetrist ääremängijat.

Võidu võtmeks pidid mõlemad kaugviskeid. "Meie mäng ongi selline, et kui hakkame kolmeseid tabama, suudame mujalt ka skoori teha," tõdes Kullamäe sarnasust varasemate euromängudega.

Ennist mainitud Körmend kaotas eile alles oma esimesed võidupunktid kogunud Lukolil Academicule koduväljakul 63:76. B-grupis on Rockil 3 võitu ja 1 kaotus, Körmendil ning Targu Jiul mõlemadl 2 võitu ja 2 kaotust, Lukoil Academic on 1 võidu ja 3 kaotuse peal.