Kevin Durant on tagasi platsil.Foto: Stacy Revere
Korvpall
3. detsember 2014, 12:39

NBA kõige väärtuslikum mängija Durant naasis platsile, kuid meeskond sai kirja 13. kaotuse

Oklahoma City Thunder meenutas veel kolm nädalat tagasi ehtsat laatsaretti, kus vigastatuid korvpallureid oli rohkem kui terveid mehi.

Nüüdseks on enamik mängijaid tagasi platsil, täna öösel tegi enda hooaja debüüdi New Orleans Pelicansi vastu viimatine NBA kõige väärtuslikum mängija Kevin Durant, kelle panusest jäi väheseks pelikanide superstaari Anthony Davise vastu – mäng kaotati võõrsil 104:112 ja Thunderi šansid play-off'idesse jõuda said järjekordse tagasilöögi.

Durant sai vigastada hooaja eel kui murdis enda jalalaba äärmise luu, mille keerukas ravikuur võtab aega üldjuhul 6-8 nädalat. Sama vigastus mõjutas mõned aastad tagasi Hiina korvpallisensatsiooni Yao Mingi, kes lõpetas enda karjääri varakult, et 50-aastasenagi ikka kõndida, mitte vurada ringi ratastoolis. (Tõsi, Ming oli pidevalt jännis ka arvukate põlvevigastustega.)

Enda hooaja esimesel mängul paistis Durant silma küll viie pallikaotusega, kuid ligi 30 minuti jooksul kogunes ta arvele ikkagi 27 punkti hea visketabavuse (9-18, kolmesed 3/8) juures, mis annab alust arvata, et ka sel hooajal suudab Thunderi kroonjuveel jahtida vähemalt liiga skoorikuninga tiitlit.

"Ma olin enesekindel. Tean, et mu vorm pole veel päris tipus, kuid tundsin end platsil suurepäraselt," ütles Durant mängujärgsel pressikonverentsil.

Liiga valitseva MVP enigmaatiline meeskonnakaaslane Russell Westbrook oli oluliselt rohkem jännis enda teises mängus pärast käevigastust – korduvalt Pelicansi korvi alla sööstnud Westbrook sai koguni 6 blokki ja tegi 7 pallikaotust, kuigi lõpusireeniks ilutses ülienergilise mängujuhi saldos ikkagi 21 punkti. Thunderi ridadest tegid head sooritused ka tagamängija Reggie Jackson (17 punkti) ja 15 minutit kirja saanud pingimängija Jeremy Lamb (15 punkti).

New Orleans Pelicansi mängijate seast tuleb esile tuua klubi 21-aastast superstaari Anthony Davist, kes jahib enda kolmandal hooajal MVP-tiitlit ja püüab nõrga pingiga meeskonna üle pika aja uuesti play-off'idesse vedada. Davis tõi enda meeskonnale 25 punkti, 10 lauapalli, 6 vaheltlõiget ja 4 blokki, pääsedes vabaviskejoonele koguni 16 korral ja tabades mitu keskpositsiooniviset.

Davis polnud aga meeskonna resultatiivseim mängija – Tyreke Evans skooris 30 punkti, ääremängija Ryan Anderson sai pingilt tulles kirja kaksikduubli 23 punkti ja 11 lauapalliga. Kaksikduubli tegi ka Westbrooki elu ründes põrguks teinud mängujuht Jrue Holiday, kelle arvele jäi 16 punkti, 10 resultatiivset söötu, 3 vaheltlõiget ja 2 blokki.

Pelicansil on nüüd Läänekonverentsis 8 võitu ja 8 kaotust, millega hoitakse kinni alles 10. kohast. Nigelalt alustanud Oklahoma City Thunder on 11. kohal, aga nende saldo vajab kõvasti parandamist, et play-off'e üldse nuusutada – 18 mängust on võidetud vaid viis. Viimasel play-off kohal olev Phoenix Suns on võitnud seevastu 19 mängust 11 ja suurendas eile Thunderiga vahet eduka mänguga Indiana Pacersi vastu.

Teistest mängudest:

• Cleveland Cavaliers jätkab võidukursil, kuid ainult tänu algviisikule ja Suurele Kolmikule LeBron James-Kevin Love-Kyrie Irving. Eile alistas Cavs napilt Milwaukee Bucksi 111-108, kusjuures Bucksi poolt tänavuses draftis teisena valitud Jabari Parker tõi meeskonnale 22 punkti. Cavaliersi Suur Kolmik tõi 111-st punktist 81 (Irving 28, Love 27 p ja 10 lp, James 26 p ja 10 rs).

• Atlanta Hawks võitis Boston Celticsit 109:105, kuigi poolajal oldi kodus taga 50:66. Hawksi snaiper Kyle Korver tabas 6 kolmest ja tõi 24 punkti, Boston Celticsi ridades sai märkimisväärse statistikarea kokku mängujuht Rajon Rondo, kes skooris ainult 2 punkti, aga noppis 12 lauapalli ja andis 19 (!!!) resultatiivset söötu.

• Los Angeles Lakers jätkab võitmatuna Idakonverentsi vastu, viimane skalp võeti Detroit Pistonsilt, lõppskoor oli 106:96. Kobe Bryantilt negatiivne kolmikduubel 12 punkti, 13 söödu ja 10 pallikaotusega.

• New Yorki meeskondade omavahelises derbis Madison Square Gardenis tuli võitjaks Brooklyn Nets 98:93.

• Mavericks vajas kahte lisaaega, et panna Chicago Bullsi fännid kodusaalis kurvalt ahhetama. 132:129 lõppenud mängus kujunesid Mavericksi ridades kangelasteks Monta Ellis (38 punkti, visketabavus 16-35) ja lõpus vabaviskejoonel kindel olnud Chandler Parsons (24 punkti). Bullsi algviisikus sai 50 minutit mänginud Pau Gasol kirja 29 punkti ja 14 lauapalli.

• Portland Trail Blazers jageles Denveris kohaliku Nuggetsiga, kes on viimasel ajal sattunud tagasi võidusoonele. Blazers võitis Nuggetsi ülinapilt 105:103, esimese sangar oli LaMarcus Aldridge 39 punkti ja 11 lauapalliga.

• Phoenix Suns pani teisel poolajal enda tempomootori peale ja aeglane Indiana Pacers ei suutnud Sunsi tagamängijate duo Goran Dragici ja Eric Bledsoe vastu midagi teha. Sunsile võit, 116:99.

• Toronto Raptors näitab, et suudab ka ilma vigastatud DeMar DeRozanita võita Läänekonverentsi klubide vastu. Kyle Lowry juhtimisel (27 punkti, 13 res. söötu) tõmmati müts pähe Sacramento Kingsile, kes igatseb ilmselgelt taga enda tähtmängijat DeMarcus Cousinsit (jättis kolmanda järjestikuse mängu vahele, seekord viiruse tõttu). Kingsi resultatiivsemad olid seekord Ben McLemore (21 punkti) ja Rudy Gay (20 punkti).

• Golden State Warriors oli kodusaalis jännis südika Orlando Magicuga, kusjuures veel üheksa sekundit enne lõpusireeni oli Magic juhtimas 97:95. Kuid Warriorsi viimasel rünnakul hoidis palli liiga MVP-tiitlit nooliv mängujuht Stephen Curry, kes tõestas, et suudab lõpuminutitel kastanid tulest välja tuua. Tabav kolmene 2.2 sekundit enne mängu lõppu viis Warriorsi ette ja mängu lõpusekunditel varastas Magicu palli Harrison Barnes. Warriorsile kümnes järjestikune võit, Magic peab õnnelik olema noore tagamängija Victor Oladipo arengu üle, kes tõi eile meeskonnale koguni 27 punkti.