Priit Lehismets masseerimas Bamba Falli jalga.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
3. detsember 2014, 14:38

Kalev/Cramo füsioterapeut Priit Lehismets: kaks mängu ühes päevas on kehale tõeline šokk (4)

Eesti meisterklubi BC Kalev/Cramo peab 20. detsembril mängima nii Ühisliigas kui Eesti korvpalli karikasarjas ühe mängu vastavalt Riia VEF-i ja Rakvere Tarvase vastu. Kalev/Cramo füsioterapeut Priit Lehismets ütles Õhtulehele, et olukord on tema jaoks äärmiselt keeruline.

Lehismets ei tea, et analoogseid juhtumeid siiani esinenud oleks.

"Lastel on tavaline taks mängida ühes päevas kaks või isegi rohkem mänge, kuid tipptasemel ei saa nii teha. Ma pole varem sellises olukorras üldse olnud, pean endale vist mingi abilise otsima, kes aitaks natuke mehi masseerida. Ülimalt tobe olukord igal juhul, sest peame kohe pärast VEF-iga mängimist (kohtumine algab Saku Suurhallis kell 13) minema bussi peale, et sõita Rakverre, mehed ei jõua vahepeal väga taastuda, " lausus murelik Lehismets telefoniintervjuus.

Tunnustatud füsioterapeut hindas, et kaks mängu ühes päevas viivad põhimängijate kehad šokiseisundisse.

"Mõlemast mängust on vaja võtta võit ja kumbki meeskond ei anna midagi lihtsalt kätte. VEF on teada-tuntud tasemega, Tarvase vastu ei saa samuti mängida poole jõuga. Kui üks mängija peab mõlemas mängus pingutama 25-30 minutit, viib see ta keha šokki. Küllap püüame Rakveres kasutada siis rohkem mehi, kes VEF-i vastu jäävad pingile ja mängivad üldiselt rohkem Eesti meistriliigas," sõnas Lehismets.

See viitab faktile, et Tarva vastu peavad ennast näitama eelkõige noored mehed Sten Olmre, Martin Dorbek ja Kristjan Kitsing.

Lehismets lisas, et kahest mängust taastumisel peab olema ettevaatlik.

"Need tagajärjed võivad avalduda nädal, kaks hiljem mõnikord. Eriti põhimängijatel, kes peavad rohkem pingutama. Tipptasemel korvpallis peab kogu aeg mängima aktiivselt, puhkamiseks pole aega."