Artur Kotenko palli päästmas.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
3. detsember 2014, 15:34

Artur Kotenko lepingupikendusest Valgevene klubiga: ma isegi ei kaalunud teisi variante

Eesti koondislane Artur Kotenko sõnas Õhtulehele, et info tema aastasest lepingupikendusest Valgevene klubiga Soligorski Šahtjor vastab tõele. Kotenko ütles, et jäi enda eelmise hooajaga Valgevenes väga rahule ja liiga konkurents on piisavalt kõva, et jääda sinna veel üheks aastaks

"Suve lõpus tulid klubi juhid minu juurde ja küsisid, et kas ma tunnen huvi lepingu pikendamisest. Rääkisin nendega ja ütlesin, et tahan jääda meeskonda, olen väga rahul sellega. Valgevene liiga tšempion Borissovi BATE on Meistrite Liigas, Minski Dünamo Euroopa liigas, liiga tase on kõva," lausus Kotenko Õhtulehele.

Edukas klubihooaeg ei pannud Kotenkod mujale vaatama ega teiste pakkumisi vaagima.

"Ei kaalunud isegi teisi variante," ütles Kotenko.

Kotenko hinnangul on klubisisene konkurents piisav, et ta ei tunneks mugavustsooni jäämist.

"Klubis on kolm väravavahti, koos minuga. Üks on väga noor, kuid andekas ja teine ka noor, 25-aastane, ning mängib hästi. Minuga juhtus õnneks nii, et kui peatreener pani mind esimest korda algrivistuses mängu, siis tegin nii hea partii, et ei andnud talle isegi kahtluse võimalust, kes peaks olema esiväravavaht," muheles väravavaht.

Ta lisas, et usaldab klubi praegust peatreenerit väga ja meeskond on tasemelt piisavalt tugev, et võidelda järgmisel hooajal liiga kõige kõrgemate kohtade nimel.

Mis puutub tänavusse hooaega, siis oli Kotenko 32-st liigamängus 28-s mängus algkoosseisus ja suutis koos Šahtjori kaitseliiniga hoida enda värava puhtana koguni 17-s mängus.

Hooaja peale teenis Soligorski meeskond 50 punkti, millest piisas liiga pronksmedalite jaoks, vaid Minski Dünamo ja BATE jäid ette. Soligorskiga võrdselt punkte oli Žodino Torpeedol, kuid neil oli vähem võite.