Keio Kuhi.Foto: MATI HIIS
Korvpall
3. detsember 2014, 17:28

Korvpalliliidu peasekretär Kalev/Cramo absurdsest päevast: kui kedagi süüdistada, siis on see Riia VEF (7)

Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas täna, et on sunnitud 20. detsembril pidama kaks mängu - kõigepealt võõrustatakse Ühisliiga raames kell 13 Riia VEFi ja kell 20.15 kohtutakse Rakveres Eesti karikavõistluste poolfinaalis Rakvere Tarvaga.

Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul tegid kolm osapoolt - alaliit, Kalev/Cramo ja Ühisliiga administratsioon - kõikvõimalikku koostööd Kalevi ja VEFi mängu nihutamiseks. Probleeme valmistas aga suhtlus VEFiga.

"Nad ei tulnud nagu kiusu pärast ühelegi ettepanekule vastu. Kalev/Cramo pakkus neile välja lugematul hulgal erinevaid variante, aga VEF ei võtnud kordagi vedu. Ka Ühisliiga proovis mingit lahendust leida, aga see ei õnnestunud," ütles Kuhi Õhtulehele.

Pikka aega elasid Kalev/Cramo ja korvpalliliit usus, et VEFi mäng õnnestub 20. detsembri pealt varasemaks nihutada ja sõlmisid selleks kahepoolse kokkuleppe. Seega sai alaliit  karikavõistluste Final Fouri ajaks kinnitada 19.-21. detsembri ja nüüd pole seda aega enam võimalik muuta, sest koos meeste kohamängudega peetakse ka naiste ning noorteklasside finaalid. VEFi kohtumise uude aastase viimine oli aga vastuvõetamatu Kalevile, sest jaanuarist märtsini peetakse koguni 32 mängu.

Ainus muutuv kuupäev võis seega olla Cramo ja VEFi matši oma, kuid seda lõpuks nihutada ei õnnestunudki. "Oleme mitmete Kalev/Cramo esindajatega rääkinud täiesti rahumeelsel moel ja alaliidu peale nad mingit viha ei pea. Kindlasti pole meil sellise lahendi üle absoluutselt hea meel," kinnitas Kuhi.