Andres Sõber.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
3. detsember 2014, 23:01

Andres Sõber Rakvere võidust Moskva Dünamo üle: see oli hooaja üks vägevamaid mänge!

Rakvere Tarvas sai korvpalli Balti liiga C-grupis kahe kaotuse kõrvale juba viienda võidu, kui koduväljakul oldi üle Venemaa tugevuselt teise liiga klubist, kuulsa ajalooga Moskva Dünamost 87:81. Brandis Raley-Ross kostitas külalisi koguni 35 punktiga, veel reedel oli ta Eesti liiga mängus Tartu Ülikool/Rockiga visanud 38 silma!

„See oli meie hooaja üks vägevamaid võite! Meil puudusid kaks lätlast Roberts Stumbris ja Kaspars Cipruss, aga võitlesime kõvasti ja olime vahepeal päris suurelt ees. Dünamo võttis järgi, aga siis saime uuesti turvalise vahe sisse ja nad andsid ise ka veidi alla. Kõik olid tublid ja Raley-Rossist pole mõtet rääkidagi," võttis Tarva peatreener Andres Sõber esituse kokku ja lisas, et võrreldes hooaja algusega on Dünamo hoopis kõvemast mastist.

Cipruss on endiselt eemal põlvesidemete venituse tõttu, Stumbrisel on Sõbra sõnul olnud viimased paar päeva palavik. "Praegu on selle võidu peale tõesti mõnus mõelda, aga kohe tulevad uued mängud peale," jäi Sõber rahulikuks.

Kuigi Rakverel on võrreldes möödunud aastaga Balti liigas seni oluliselt paremini läinud, on Sõbra hinnangul kõik ikka samamoodi. "Mis meil seal ikka lihtsam on. Meil on vastas ikka samad kõvad pundid, üldiselt on võrdsete võitlus. Ehk on meil varasemaga võrreldes rohkem õnne olnud."

Täna sai selgeks, et 20. detsembril peetava Eesti karikavõistluste poolfinaali Tarvas - Kalev/Cramo eel peavad kalevlased enne seda samal päeval ka Ühisliiga heitluse Riia VEFiga, sest kummagi mängu toimumisaega polnud lõpuks võimalik muuta. "Nad on ise selle tee valinud, et palju sarju mängida. Neil on kõvasid poisse küll ja küll nad selle päeva ära kannatavad. Usun, et nad tulevad siia kõigest hoolimata väga näljastena," arvas Sõber.