TASEMEVAHE: Tartu meeskonnal ei olnud Itaalia klubi vastu lootustki. Foto: ALDO LUUD
Võrkpall
4. detsember 2014, 07:00

Tartu sai oodatud koslepi. Mida suudab Selver?

Ülitugev CMC Ravenna ei andnud võrkpalli Challenge Cup mängus Tartu ülikooli spordihoones võõrustajatele võimalustki, mis tähendab, et Eesti klubide euro-aasta viimane võidulootus lasub Tallinna Selveri õlul.

Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets ütles enne eilset tugevuselt kolmanda eurosarja kohtumist, et on au Itaalia hetke seitsmenda meeskonnaga mängida, ent ta ei soovi oma meestes näha aukartust. Esimeses kahes geimis olid Tartu ründajad selgelt tugevatest vastastest heidutatud, ent kolmas oli juba kindlam. Võitjas polnud aga kahtlustki: saapamaalased olid paremad 3:0, andes geimides käest vastavalt 15, 11 ja 23 punkti.

Tulemus tähendab, et Eesti võrkpalliklubid on eurosarjades endiselt võiduta: TTÜ kaotas Challenge Cup avaringis kahel korral rumeenlastele, Tartu ja Selver said aste kõrgemal nuuti vastavalt Saksa ja Soome klubidelt. Et Tartu šansid Itaalias midagi korda saata on kaduvväikesed, on viimase meeskonnana võitu jahtimas Selver, kes võõrustab täna õhtul Alexandroupolise Ehnikost.

"Päris pikk võistkond – alla 195 sentimeetrist meest väljakul pole – aga pigem on nad võimsad, mitte osavad," võttis kreeklaste stiili kahe nähtud mängu põhjal kokku Selveri peatreener Rainer Vassiljev. "Tundub, et neil on probleeme hüppelt servi vastuvõtul," tõi loots välja tänase matši võtmekoha.

Kui vastaseid serviga survestada, on kõik võimalik. Ometi ei taha Vassiljev oma hoolealuseid pinge alla panna: "Nõuda meie meeskonnalt eurosarjas ei ta kuhu jõudmist oleks ebanormaalne. Aga muidugi oleks väga kõva pluss, kui me saaksime pärast neid kohtumisi veel kaks mängu juurde."

Selveri salarelvaks võib osutuda leegionär Frederico Marretta, kes on eelmisel nädalal saadud vigastusest paranenud. Vassiljevi sõnul itaallane täna algkoosseisus siiski ei alusta.