Vanameister Didier Drogba andis söödu Chelsea avaväravale ja lõi ise teiseFoto: GLYN KIRK
Jalgpall
3. detsember 2014, 23:46

PREMIER LEAGUE: Chelsea ja Man City näitasid võimu, kolm punkti ka Arsenalile

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 14. vooru tänastes mängudes said võidurõõmu tunda Londoni Chelsea, Manchester City ja Londoni Arsenal.

Liidermeeskond Chelsea sattus avaminutitel küll Tottenhami tugeva surve alla - selle kulminatsiooniks tabas Harry Kane ka värava põiklatti - kuid poolaja keskel löödi kolme minutiga kaks värvat ja võitja saatus oligi sisuliselt otsustatud. Seejuures oli mõlema Chelsea värava juures suur süü ka Tottenhami väravavahil Hugo Lloris'l - esmalt lubas ta Eden Hazardil palli ette nurka kõmmutada, seejärel söötis aga mänguvahendi otse Hazardi jalale, kust nahkkera Oscari vahendusel kiiresti Didier Drogbani jõudis ning vanameister ei eksinud.

Teise poolaja alguses sai Tottenham taas kerge initsiatiivi, kuid väravani jõudis hoopis kodumeeskond, kui 73. minutil näitas karistusalas oma võimu vahetusmees Loic Remy. Tulemusega 3:0 mäng ka lõppes.

Manchester City jäi võõrsil Sunderlandi vastu kaotusseisu, kui 19. minutil lubati skoorida Connor Wickhamil, kuid napilt kaks minutit hiljem Sergio Agüero viigistas. 39. minutil oli täpne ka Stevan Jovetic, 55. minutil Pablo Zabaleta ja 71. minutil taas Agüero ning City 4:1 võit oli lõpuks tõsiasi.

Londoni Arsenali ja Southamptoni kohtumine oli veeremas null-null viigisadamasse, kuni eelviimasel minutil suutis Alexis Sanchez viimaks palli lõunarannikumeeskonna puuri toimetada ja Kahurimeestele napi 1:0 võidu tuua.

Mänguõhtu viimases kohtumises tegid Everton ja Hull City 1:1 viigi.

Turniiritabel: