Imelaps Ruta Meilutyte.Foto: AFP / Scanpix
Ujumine
5. detsember 2014, 07:00

Liivamägi: Meilutyte ujub varsti maailmarekordi

Lühirajaujumise MMi teisel päeval säras Leedu imelaps Ruta Meilutyte, kes võitis 50 m rinnuli 28,84ga ja maailmarekordist jäi tal puudu vaid neli sajandikku.

Poolfinaalis oli Meilutyte läbinud distantsi ajaga 28,81. Sestap arvati, et finaalis on maailmarekord rohkem vormistamise küsimus.

"Kuld tuli napimalt, kui paljud arvasid," ütleb Eesti ujumiseliiti kuuluv Martin Liivamägi. "Aga usun, et Ruta ja kogu Leedu on rahul. Arvan, et see on vaid aja küsimus, kui ta maailmarekordi ujub."

Leedulaste kõrget taset näitab ka 4 x 50 m kombineeritud ujumises saavutatud seitsmes koht.

Danas Rapsys, Giedrius Titenis, Tadas Duskinas ja Mindaugas Sadauskas läbisid distantsi ajaga 1.34,36 ja edestasid finaalis LAVi võistkonda.

"Väikese riigi kohta on see hea tulemus," arutleb Liivamägi. "Leedust ettepoole jäid vaid suured ujumisriigid. Leedulastel on ühtlane võistkond – ühtegi staari pole, kõik teevad oma tulemuse ära ja nii see finaalikoht tulebki. Neil on suhteliselt noor meeskond, kellel on arenguvaru."

Hommikul püstitas Venemaa 4 × 50 m kombineeritud ujumises maailmarekordi 1.32,78. Õhtuses finaalis said sellest kahe sekundiga jagu brasiillased, kelle võiduaeg oli 1.30,51.

"Brasiilia pani oma superstaari Cesar Cielo Filho viimast vahetust ujuma," märgib Liivamägi. Tema sõnul oli rekordiparandus uskumatult võimas.

Meeste 100 m liblikat võitis lõuna-aafriklane Chad le Clos maailmarekordiga 48,44 ja naiste 100 m selili ungarlanna Katinka Hosszu samuti maailmarekordiga 55,03.