Pealtvaatajad palistamas tänavuse Touri esimest etappi Leedsi ja Harrogate'i vahel. Foto: JEFF PACHOUD
Jalgrattasport
5. detsember 2014, 11:48

Touri stardi võõrustamine tõi brittidele sisse meeletu summa

Rattamaailma suurvõistluse Tour de France'i stardi korraldamine nõuab suurt pingutust ja märkimisväärset investeeringut, kuid tasub kokkuvõttes kuhjaga ära.

Tänavuse Prantsuse tuuri kolm esimest päeva möödusid Suurbritannias - stardi- ja finišilinnadest olgu nimetatud Leeds, Harrogate, York, Sheffield, Cambridge, London -, kus raja ääres elas võistlusele kaasa (vaatas rohkem kui üht etappi) 3,5 miljonit inimest. Võidusõit tõi Suurbritannia majandusele sisse 128 miljonit naela ehk 162 miljonit eurot, vahendab spordipartner.ee

"Pole saladus, et Touri korraldus tõi paljudele ettevõtjatele uskumatult suurt tulu ning pingutuste vilju saab nautida veel mitu aastat," on kirjas 64 lehekülje pikkuses raportis, kus on märgitud, et televiisori taga elas Touri esimestele päevadele kaasa 18,6 miljonit inimest.

Kokku kulutasid rattafännid reisimisele, majutusele, toidule, joogile ja muudele Touriga seotud asjadele kokku 162 miljonit eurot. Suur osa, 151 miljonit sellest läks Yorkshire'i regioonile ja ülejäänu jagunes Cambridgeshire'i, Essexi ja Londoni vahel.