Karol Mets (keskel) hakkab uuest aastast mängima Norra liigas. Foto: MATI HIIS
Jalgpall
5. detsember 2014, 12:42

Eesti jalgpallikoondislane siirdub Norra kõrgliigasse (2)

Jalgpalliklubi FC Flora ja Norra Eliteserieni hooaja kümnendal kohal lõpetanud Viking FK allkirjastasid kokkuleppe, millega Norra klubi omandas FC Flora jalgpalluri Karol Metsa mängijaõigused. 

21-aastane Mets sõlmis klubiga kolmeaastase mängijalepingu. FK Viking poolt FC Florale makstav üleminekusumma ei kuulu klubide vahelise kokkuleppe kohaselt avalikustamisele, teatas FC Flora pressiteenistus. 

"Karoli üleminek Norrasse oli ühelt poolt lihtne, sest Vikingi huvi oli konkreetne ja nad olid oma otsuses veendunud – seda kinnitab asjaolu, et Karol käis Stavangeris klubiga vaid tutvumas ja treeningutel ennast tõestama ei pidanud; aga teiselt poolt keeruline, sest huvi mängija vastu oli välisklubide poolt suur ja tuli mõelda, millise loogika järele protsessi edasi viia ja protsessis liikuda," ütles FC Flora president Aivar Pohlak. 

"Lõpliku otsustamise juures mängis olulist rolli mängija soov minna peale pikka hooaega – Karol on mänginud 2014. aastal kokku 57 ametlikku mängu klubi ja koondiste eest - puhkusele kindla teadmisega sellest, mis saab edasi." 

"Mul on hea meel, et astusin järgmise sammu oma karjääris, kuigi on kurb, et minu jaoks murranguline aasta ei olnud klubi jaoks nii edukas, kui oleksin seda soovinud ja milleks andsin kõik. Olen ambitsioonikas ja enesekindel ja tahan uues klubis jätkata samas sportlikus rütmis, nagu see oli FC Floras ja Eesti koondises. Tänan kõiki treenereid, kes minuga vaeva on näinud nii Viljandi Tulevikus, FC Floras kui ka erinevates Eesti koondistes ja jään ootama päeva, mil saan taas joosta A. Le Coq Arena väljakule fännide ja toetajate silme ette," kommenteeris Karol Mets oma klubivahetust. 

Stavangeri FK Viking on kaheksakordne Norra meister, kuid viimane tiitlivõit jääb aastasse 1991. Lisaks on kaks korda lõpetatud hõbedal ja üheksa korda pronksil. Norra karikavõitjaks on FK Viking tulnud viiel korral. Lõppenud hooajal saavutas Viking Norra kõrgliigas 16 meeskonna konkurentsis 10. koha. 

Vikingi ridades on eelnevalt pallinud teinegi eestlane Henri Anier, kelle mängijaõigusi omas Viking 2011. aasta lõpust tänavu jaanuarini. Esimese välislepingu sõlminud Mets võib oma liigadebüüdi Norras teha tuleva aasta 6. aprillis, kui fjordide maa kõrgliiga avapaugu saab.