Liverpooli mängija Philippe Coutinho võitlemas palli eest.Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
5. detsember 2014, 15:04

VIDEO: Liverpool kavatseb laiendada enda legendaarset koduareeni

Liverpooli jalgpalliklubi on vaaginud erinevate Inglise väljaannete sõnul juba pikka aega, kas nende kodustaadion Anfield vajaks suurenemist või piisab ka olemasolevatest istekohtadest. Klubi juhtkond jõudis täna lõpuks ühisele otsusele, et areeni suurim sektor saab juurde mitu tuhat istekohta.

Kui seni oli peasektoris üle 10 000 istekoha, siis 2017. aastaks on ehituskava kohaselt peasektoris istekohti üle 20 000, juurde tuleb koguni 8500 mugavat tooli. Anfieldi kogumahutavus peaks tõusma 54 000 inimese tähise juurde.

Anfieldi täiendamise plaan sai teoks kohati ka tänu linna juhtkonnale, kes lubas 2012. aastal valijatele, et teevad linna kuulsaimast spordiareenist "parema koha, kus elada, töötada ja mida saaks külalised uhkusega vaadata". Ehitus pidi algama poliitikute visioonis juba tänavu, kuid viimase info järgi alustatakse ehitustöödega siiski järgmisel aastal.

Lisaks mahutavuse suurenemisele muutuvad peasektoris veel mitmed detailid ja konstruktsioonid. Mängijate sisenemistunnel laieneb, meeskondade pingid uuenevad, ajakirjanikele tekib oma platvorm, ratastooliga liikuvad inimesed saavad oma spetsiaalsed kohad.

Vaata ka videot!