Tiit Sokk koondislastega.Foto: MATI HIIS
Korvpall
5. detsember 2014, 17:26

Tiit Sokk: Rapla saab Tarva vastu hakkama ka ilma Fifoltita (2)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk ütles Õhtulehele TYCO Rapla-Rakvere Tarvase mängu eel, et sloveeni Ziga Fifolti kaotus ei tohiks Raplat nii palju nõelata: uued poisid tõusevad esile.

„Kui Fifolt läks ära, on nüüd teistel meestel võimalus ju end rohkem näidata. On varemgi tulnud ette selliseid olukordi, kus meeskond võtab end kokku pärast mängija lahkumist ja saab ilusti hakkama ka ilma temata," lausus Sokk.

Treener leidis, et meeskonnad tunnevad üksteist juba piisavalt hästi, et keegi millegi erilisega üllataks. „Jah, Fifolt lahkus, kuid keda on Tarval ikka sinna korvi alla panna? 195-sentimeetrise koolipoisi? Võitlus käib tagaliinis," lausus Sokk.

Ta lisas, et Tarva ja Rapla on tänavu juba piisavalt omavahel jagelenud, et kumbki täna õhtul suurüllatuse lõhkaks. „Nad on vastamisi olnud juba 3 või 4 korda, täna taandub tulemus sellele, kes omad asjad edukalt ära teeb," sõnas Sokk.

Kuna Tarva pikim terve mees on praegu Martin Jurtom, siis võib tõesti eeldada, et Rapla meeste peamiseks ülesandeks on kinni võtta Brandis Raley-Ross ja hoolitseda ka Sten-Timmu Soku ohjeldamise eest. Teise ülesandega saab Rapla mängujuht Rait-Riivo Laane hakkama küll, küsimus on, kui palju suudetakse pidurdada viimasel ajal pidurdamatusse hoogu läinud jänkit?