Martin Johnsrud Sundy'l on põhjust rõõmustamiseks - kodupubliku ees on iga võit magus!Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
6. detsember 2014, 15:49

Norra pidu murdmaasuusatamises: Lillehammeri MK-etapi esikuude mahtus koguni viis norrakat (14)

Lillehammeri MK-etapil murdmaasuusatamises jäid võidud nii naiste kui meeste klassis kodumaale. Kui naiste seas domineerisid oodatult favoriidid Therese Johaug ja Marit Björgen (mõlemad Norra) – kusjuures ka kolmandaks tulnud Heidi Weng on norralanna -, siis meeste seas oli täna 10 kilomeetri eraldistardist vabatehnikasõidus kiireim Martin Johnsrud Sundby.

Sotši olümpial suusavahetusega sõidus pronksmedali teeninud Sundby hoidis pärast nii esimest kui teist vaheajapunkti teist kohta, kuid viimastel kilomeetritel suutis ta krabada esikoha endale kaasmaalase Finn Haagen Kroghi nina alt. Krogh kaotas võitjale lõpuks ainult 2,2 sekundit.

Nii nagu naiste sõidus, oli ka meeste sõidus esikuuik valdavalt norralasi täis. Sundby ja Kroghi järel finišeerus kolmandana Sjur Röthe, viienda ja kuuenda koha võtsid vastavalt Niklaus Dyrhaug ja Chris Andre Jespersen. Jällegi analoogselt naistega rikkus Norra peo lõpuks üks rootslane. Seekord oli "patuoinaks" Calle Halfarsson, kes jäi neljandaks.

Esikümne lõpetasid soomlane Matti Heikkinen, venelane Jevgeni Belov ning šveitslased Dario Cologna ja Toni Livers.

Suurtest nimedest jäid Andrus Veerpalu juhendatav klassikaspets Aleksei Poltoranin ja Norra suusakuulsus Petter Northug alles 28. ja 35. kohale.

Eestlane Peeter Kümmel oli küll stardinimekirjas, kuid otsustas protokolli järgi starti mitte tulla.