Talihooaeg pole eestlastele veel rõõmu toonud. Pildil: Kristjan Ilves.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
6. detsember 2014, 16:59

Kristjan Ilves langes nõrga suusasõiduga Lillehammeri MK-etapil viimaste hulka (1)

Eesti noor kahevõistleja Kristjan Ilves oli täna ainsa eestlasena stardis Lillehammeri MK-etapil, kuid ei suutnud hüpetega võidetud 30. kohast kinni hoida ja langes 46 sportlase seas lõpuks 43. kohale.

Kahevõistlus on mingil määral lihtne ala – kui hüppamine on krobeline ja lennud jäävad lühikeseks, siis murdmaarajal ainult pauguta ja küll head kohad MK-sarjas tulevad. Eestlastele on omane kahjuks pigem teine variant – hüppeid osatakse teha küll, murdmaarajal tekib "sein" ruttu ette ja langetakse aina tahapoole (vennad Pihod ja Allar Levandi välja arvata).

Nii ka Lillehammeris. 18-aastane Ilves hüppas 125,5 meetrit, mille eest andsid kohtunikud talle 120,7 punkti. Esialgu jäi Ilves selle tulemusega 33. kohale, hiljem tõusis kolm kohta, sest mõned rivaalid olid kasutanud määrustevastast varustust. Hüppevooru võitis kodupubliku rõõmuks norralane Haavard Klementsen, keda hakkasid suusarajal jälitama kaasmaalane Sindre Ure Sötvik ja viimase aja kahevõistluste valitseja, sakslane Eric Frenzel. Sötviku vahe liidriga enne suusadistantsi oli 24 sekundit, Frenzel pidi tasa tegema 31 sekundit. Ilvese hüppest piisas, et minna rajale 1.40 hiljem.

Suusarajal pani Frenzel konkurendid paika, hästi hüpanud Norra õhukotkad langesid esikolmikust sootuks välja. Frenzeli järel finišeeris sakslase koondisekaaslane Fabian Riessle (pärast hüppeid alles 23.), poodiumi madalaima astme hõivas 12. kohalt startinud norralane Jan Schmid. Klementsen lõpetas viiendana.

Ilvese sõiduaeg oli paremuselt 43. ja lõpuks kaotas ta Frenzelile 3.33,1, millest piisas 43. kohaks