Kadri Lehtla kodusel IBU etapil.Foto: TAIRO LUTTER
Talisport
6. detsember 2014, 20:46

Laskesuusatamise MK-etapil Östersundis ei pääsenud eestlannad isegi 60 parema hulka (2)

Laskesuusatamise MK-etapil Östersundis ei suutnud Kadri Lehtla, Johanna Talihärm ega Grete Gaim sprindidistantsil 60 parema hulka tulla ja jäävad seega kõik homsest jälitussõidust välja.

Lehtla oli kusjuures esimene, kes peab homset jälitussõitu raja kõrvalt vaatama, sest lõpetas 7,5-kilomeetrise distantsi 61. naisena. Kahe möödalasu juures kogunes kaotust norralannast võitjale Tiril Eckhoffile 2.31,8.

Johanna Talihärm oli 96 võistleja seas 80. (+3.15,3, 1 möödalask), Grete Gaim 85. (+3.27,6, 1 möödalask).

Ühe möödalasu ja nobeda sõidu teinud Sotši olümpia mass-stardi distantsi pronksmedali omanikule Eckhoffile järgnesid täna Tšehhi laskesuusataja Veronika Vitkova (+4,6, mõlemad tiirud puhtalt) ja kiireim naine rajal, soomlanna Kaisa Mäkäräinen (+7,6, kaks möödalasku). Esikolmikust pole sugugi kaugel ka itaallanna Dorothea Wierer (+9,4, mõlemad tiirud puhtalt) ja Sotši kolmekordne olümpiavõitja Darja Domratševa (+9,5, 1 möödalask).

Mäkäräinen andis pressi vahendusel teada, et Östersundi MK-raja seisukord on nigel. "Väga viletsad rajaolud on siin. Tehnikale polnud isegi mõtet keskenduda, pidin ainult mõtlema, kuidas võimalikult kiiresti edasi saada," lausus soomlanna.