Eesti jalgpallikoondislane Karol Mets sõlmis eile kolme-aastase lepingu Norra kõrgliigaklubiga Stavangeri Viking.Foto: Stavangeri Vkingi Facebook
Jalgpall
6. detsember 2014, 23:04

INTERVJUU | Norra kõrgliigasse siirdunud Karol Mets: kõik on läinud loogilist rada pidi

Reede hommikul allkirjastas Eesti jalgpallikoondislane Karol Mets Norra kõrgliigaklubiga Stavangeri Viking kolme-aastase lepingu. "Ma ei oleks soovinud teha midagi teisiti. Kõik on läinud loogilist rada pidi," vaatab 21aastane Mets tagasi oma senisele karjäärile.

Magnus Pehrssoni Eesti meeskonna peatreeneriks saamisega kerkis Mets koondise põhikoosseisu ja kinnitas seal kindlalt kanda. Päev pärast Vikingiga sõlmitud lepingut vastas keskkaitsja Õhtulehe küsimustele.

Karol, kirjelda palun lõppenud hooajal su enda peas toimunut - kas ja kui palju mõtlesid välismaale siirdumise peale? Kas ja kuidas see sind motiveeris ja/või segas?

Lõppenud hooajal oli väga palju erinevaid emotsioone, kord läks hästi, kord vastupidi. FC Flora liigatulemus jääbki kripeldama, sest eesmärk jäi saavutamata, aga ma loodan, et lähiaastatel tuleb meistritiitel siiski tagasi oma kohale. Ja tegelikult ei läinud ka koondisega päris nii nagu oleksin soovinud, pean silmas just tulemusi.

Välismaale saamisest hooaja käigus ei mõelnud, keskendusin ainult oma sooritusele ja meeskonna edule.

Millal saabus veendumus, et 2015 sa enam FC Floras ei mängi ja karjäär jätkub kindlasti välismaal?

Kui hooaja lõppedes hakati rääkima erinevate välisklubide huvist, siis muidugi läksid mõtted tuleviku peale ja tekkisid positiivsed ja innustavad ootused. Samas täit veendumust, et see kindlalt õnnestub ei olnud enne kui allkirjad paberile said.

Kas Viking näeb sind pigem keskkaitsja või keskpoolkaitsjana? Kas oled üldse huvitatud nö kindlast spetsialiseerumisest või soovid jätkata lõppenud hooajast tuttaval moel, kus mängisid vaheldumisi mõlemaid kohti?

Viking näeb mind pigem keskkaitsjana, keda saab sõltuvalt olukorrast kasutada ka tagumise poolkaitsjana. Mulle meeldib jalgpalli mängida ja ei ole vahet, kas lähen väljakule ühel või teisel positsioonil. Püüan alati olla meeskonnale lihtsalt nii kasulik kui võimalik.

Millise eesmärgi endale Vikingis sead, nii mänguaja kui ka saavutuste poolest?

Nagu teame ei kuulunud Vikingi hooaeg nende ajaloo parimate hulka. Seega on võimalik seada kaks eesmärki – saavutada klubiga vääriline tulemus ja saada ise sealjuures niipalju mänguaega kui võimalik.

Kui vaatad oma senist karjääri, siis kas ja kus näed kohti, kus pidanuks tegema midagi teisiti?

Ma ei oleks soovinud teha midagi teisiti. Kõik on läinud loogilist rada. Tulin Viljandist FC Florasse ja mitte pingile, vaid väljakule. Mulle meeldib mängida ja olen arenenud muu hulgas ka läbi rohke mänguaja. Arvan kindlasti, et Eesti klubide ja liiga tase tõuseb pidevalt ja ka see soosib mängijate arengut.

Millal Viking hooajaks ettevalmistust alustab? Mida enne seda teha jõuad/plaanid?

Viking alustab ettevalmistust 5. jaanuaril. Sain klubilt individuaalse treeningkava ja hakkan vaikselt kodulinnas Viljandis uueks hooajaks põhja alla laduma. Eks veidi tuleb puhata ka. Muud midagi erilist plaanis ei ole.