Erika Kirpu Doha MK-etapilFoto: FIE
Vehklemine
7. detsember 2014, 18:20

KAHJU! Erika Kirpu pidi Doha MK-etapi finaalis leppima kaotusega (6)

Vehklemise MK-etapil Dohas jõudis tänavune individuaalne MM-pronks Erika Kirpu naiste epee individuaalvõistlusel finaali, kus paraku tuli tunnistada rumeenlanna Simona Ghermani 15:10 paremust.

Kirpu juhtis finaalis vaid korra, seisul 1:0. Seejärel tegi kolm torget järjest Gherman ning Kirpul enam seisu viigistada ei õnnestunudki. Teise perioodi lõpuks oli Ghermani edu kolm torget 9:6 ning kui ka otsustava kolmandiku esimesed kaks torget tegi rumeenlanna, oli võitja saatus sisuliselt otsustatud. Lõpuks Ghermanile kindel 15:10 võit.

-----

Tänast põhivõistlust alustas neli Eesti vehklejat, aga eksmaailmameister Julia Beljajeva ja valitsev juunioride maailmameister Katrina Lehis kaotasid kohe 1/32-finaalis. Beljajeva jäi 11:12 alla Ana Maria Branzale (Rumeenia) ja Lehis lisaajal 12:13 kahekordsele olümpiavõitjatle Tatjana Logunovale (Venemaa).

Kirpu alistas 1/32-finaalis Frederica Santandrea (Itaalia) 15:10 ja Embrich sama tulemusega Pauline Brunneri (Šveits). 1/16-finaalis kaotas Embrich lisaajal 8:9 Simona Ghermanile (Rumeenia), Kirpu oli aga 15:13 parem Xu Chengzist (Hiina).

1/8-finaalis kohtus Kirpu Poola vehkleja Ewa Nelipiga ja võitis 15:12.

Veerandfinaalis pidas Kirpu erakordselt torgetevaese kohtumise hiinlanna Sheng Lin - enne viimast kolmandikaega oli seal seis veel 0:0, viimaks sai Kirpu aga relva tööle ning torkas hiinlanna läbi tulemusega 5:0

Pääsu eest finaali vehkles Kirpu ungarlanna Emese Szasziga. Meie piiga oli kindlus ise ning alistas vastase torgetega 15:5!